Økt barnetrygd

Småbarn eller tenåring: Når er de dyrest i drift?

- Småbarnsforeldre har ofte kortere fartstid i yrkeslivet og kan derfor ha en svakere privatøkonomi enn foreldre med eldre barn, sier barne- og familieministeren.

VIL ØKE BARNETRYGDEN: Tidligere i år ble barnetrygden for første gang på 20 år økt, nå ønsker regjeringen å heve den ytterligere. FOTO: NTB Scanpix
VIL ØKE BARNETRYGDEN: Tidligere i år ble barnetrygden for første gang på 20 år økt, nå ønsker regjeringen å heve den ytterligere. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Barnetrygden har helt siden oppstarten i 1946 vært en økonomisk støtte som gis til barnefamilier uavhengig av inntekt.

Tidligere i år ble barnetrygden for første gang på 20 år økt fra 970 til 1054 kroner per måned. Dette beløpet skal bidra til å dekke alle utgifter som følger med det å ha et barn.

Nå ønsker regjeringen med barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad i spissen, at man fra september neste år øker barnetrygden ytterligere. Men denne gangen kun for de yngste barna.

– I statsbudsjettet for 2020 foreslår regjeringen å øke barnetrygden med 3600 kroner i året, det vil si 300 kroner i måneden, for barn opp til fylte seks år, sier Ropstad til KK.no

– Men hva er årsaken til at økningen kun gjelder barn i alderen 0-6 år?

– Økt barnetrygd for barn opp til fylte seks år vil gi økt disponibel inntekt for alle familier som omfattes. Småbarnsforeldre har ofte kortere fartstid i yrkeslivet og kan derfor ha en svakere privatøkonomi enn foreldre med eldre barn. Økning i barnetrygden for de minste barna vil avhjelpe dette, sier han.

– Regjeringen foreslår også å sette av 60 millioner kroner til forsøk med fritidskortordninger i 2020. Kommunene i forsøket skal prøve ut fritidskortordninger som skal dekke utgifter til faste, organiserte fritidsaktiviteter for barn i alderen seks til fylte 18 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer