Pensjon

Småbarnsforeldrene Oskar og Maribel pensjonerte seg som 40-åringer

Sparte 60-80 prosent av lønnen sin for å kunne slutte i jobben.

EKSTREMT TIDLIG PENSJON: Ved å spare mye penger på kort tid, kunne Oskar og Maribel slutte å jobbe for godt. Foto: Privat
EKSTREMT TIDLIG PENSJON: Ved å spare mye penger på kort tid, kunne Oskar og Maribel slutte å jobbe for godt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Noen tror vi lever i fattigdom og synes synd på barna våre, mens andre har en oppfatning av at vi er «luksusdyr». Men generelt sett er de fleste positive til livsstilen vår og forhåpentligvis får de innsikt i at det er mulig å gjøre ting på en annen måte, forteller Oskar Lindberg (41).

For ett og et halvt år siden valgte den svenske trebarnsfaren å «pensjonere seg» og i sommer fulgte Maribel Lindberg (40) ektemannens eksempel.

Fra å ha hatt hektiske yrker som henholdsvis økonom og it-konsulent, har de nå masse tid til å være sammen med de tre barna Alonso (9), Orlando (7) og Annabel (4). Borte er alt som heter tidsklemme og hverdagsstress.

– Jeg har nok ikke helt vent meg til mitt nye liv ennå, forteller Maribel med et smil.

– Når jeg henter barna i barnehagen kan jeg fortsatt få følelsen av at vi må skynde oss hjem, men så går det opp for meg at vi jo ikke trenger å skynde oss. Når man er vant til å jobbe 40 timer i uken og bruke mye tid på å reise til og fra jobb, tar det litt tid å lande i en ny hverdag. For meg er det en veldig herlig periode akkurat nå, hvor jeg nyter frihetsfølelsen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer