Småbarnsmoren var lut lei Bratzdukkenes unaturlige utseende

Startet prosjekt «makeunder»

FØR OG ETTER: Dukkene er ganske så ugjenkjennelige etter at de har fått nye ansiktstrekk. Foto: treechangedolls.tumblr.com
FØR OG ETTER: Dukkene er ganske så ugjenkjennelige etter at de har fått nye ansiktstrekk. Foto: treechangedolls.tumblr.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Småbarnsmoren Sonia Singh fra Tasmania hadde nok aldri kunnet forestille seg hvor stor oppmerksomhet hennes nye hobby ville få.

En dag fikk hun nemlig idéen om å gi de velkjente Bratz-dukkene en såkalt «make-under».

Overdrevne proposjoner

Bratz-dukkene hadde sin storhetstid på begynnelsen av 2000-tallet, da det også ble lansert filmer med samme navn. Dukkene ble utpekt til å bli en konkurrent til Barbiedukkene med sine noe tøffere og mer ungdommelig stil.

Kritiske røster hevder imidlertid at dukkene gir jenter et galt skjønnhetsideal, med sine svært smale midjer, store lepper og harde sminke.

LES OGSÅ: Fjernet alle lekene fra barnehagen

Maler nye ansiktstrekk

Sonias Singhs prosjekt går ut på å finne Bratz-dukker i gjenbruksbutikker, fjerne all sminke og deretter male nye øyne og lepper. Dukkene får også nye og enklere klær som strikkes av hennes mor. 

Ønsket er å gi dukkene et mindre seksualisert og et mer naturlig og barnevennlig utseende. 

På nettsiden sin har hun lagt ut før- og etterbilder av dukkene, som viser den enorme forskjellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer