<b>UVANLIGE BARNETV-FIGURER:</b> I Norge har vi Fantorangen, i Sverige har de «Snoppen» og «Snippan». Foto: You Tube
UVANLIGE BARNETV-FIGURER: I Norge har vi Fantorangen, i Sverige har de «Snoppen» og «Snippan». Foto: You Tube Vis mer

«Snoppen» og «Snippan» vekker både harme og begeistring

Skal lære svenske barn om kjønnsorganer

Publisert

”Snippan är häftig ja det kan du tro, till och med på en gammal tant. Snippan sitter där så elegant”

SVTs barnesang fra barnetv-programmet «Bacillakuten» har vakt stor oppsikt i broderlandet. Med glade, dansende kjønnsorganer legger ikke sangens video skjul på hva «snoppen» og «snippan» henviser til.

SE FILMEN NEDERST I ARTIKKELEN.

LES OGSÅ: Bloggernes pinligste mammaøyeblikk

Vil lære om kjønnsorgan

Siden lanseringen har musikkvideoen blitt hyppig spredd i sosiale medier, og reaksjonene er varierte. Enkelte hyller sangen og spår at den vil bli årets sommerplage, mens andre lurer på om dette virkelig er en sang med en pedagogisk hensikt.

Prosjektleder for programmet, Kajsa Peters i SVT, forsvarer filmen med at foreldre og barn etterspør undervisning om kjønnsorganet.

– Vårt program bygger på spørsmål fra barna og vi har fått inn masse spørsmål om «snoppen» og «snippan». De emnene som vi får inn flest spørsmål om, gjør vi også program om, sier hun til Aftonbladet.se.

LES OGSÅ: Barneleken har skapt voldsomme reaksjoner

SPESIELL TEKST: ”Här kommer snoppen i full galopp, han som inga brallor har dinglar med snoppen och rumpan bar”. Foto: You Tube
SPESIELL TEKST: ”Här kommer snoppen i full galopp, han som inga brallor har dinglar med snoppen och rumpan bar”. Foto: You Tube Vis mer

Har en pedagogisk hensikt

Hvert tv-program viser en ny sang som tar opp emner barn er interessert i.

– For barna er det helt naturlig, som hvilket som helst kroppsdel. Vi håper at denne låten skal bidra til at det blir lettere for foreldre å prate om kjønnsorganene med sine barn. Det finnes et pedagogisk hensikt med den, slår hun fast.

DISKUSJON: Burde også norske barn lære mer om kjønnsorganer?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer