Søknader og skjema i fleng

baby
baby Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En familieutvidelse medfører at man må fylle ut en rekke skjema og merke seg noen tidsfrister. Dette gjelder blant annet foreldrepenger og kontantstøtte, melde barnets navn i folkeregisteret, klargjøring av foreldreansvar m.m. Her er en liste over noen av de viktigste søknader og skjema som du bør være klar over.

Ultralyd i uke 18 - legen søker for degBestilling av ultralyd i uke 18 gjøres ved den første svangerskapskontroll hos lege. Ultralydundersøkelsen er frivillig og du kan velge å avstå fra denne, selv om den anbefales fra faglig hold.

Meld fra til arbeidsgiver og NAV, minst 3 1/2 mnd. før fødsel.Du må søke skriftlig om foreldrepenger. Dette gjelder selv om du får full lønn fra arbeidsgiveren i stønadsperioden. Du søker på blanketten "Krav om ytelse ved fødsel og adopsjon" - NAV 14-05.05

For at NAV skal kunne beregne hva du skal ha, er det i tillegg nødvendig at arbeidsgiveren fyller ut blanketten "Inntekts- og skatteopplysninger for arbeidstaker "- NAV 08-30.01

Foreldrepenger gis for opptil tre måneder før den måned da kravet settes fram. Dersom kravet settes fram senere enn dette i forhold til stønadsperiodens start, blir utbetalingen tilsvarende redusert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer