Sommerdag og Bollekinn

Sommerdag og Bollekinn
Publisert
Sist oppdatert

Det er en deilig helg med sol og sommer! Jeg våkner opp på søndagsmorgen av en telefon fra en ventende mamma som har termin om to uker. Hun tror vannet har gått, men er ikke helt sikker. Mor vil bare si ifra og forhøre seg litt. Det er spenning og glede i stemmen – allerede samme kveld skulle de få hilse på den lille store gutten med de store bollekinnene.

Ved mistanke om vannavgang er det viktig at man observerer fargen på det vannet som kommer, ved å ta på et bind om det ikke er mye – og legge merke til at det er bevegelser og liv i magen som tidligere. Om hodet er festet, og det dermed ikke er fare for at navlesnoren kan komme i klem ved vannavgang, kan man fortsette dagen som før – og om det ikke allerede er riaktivitet…vente på rier. Ved mistanke om vannavgang bør man ikke gjøre vaginalundersøkelser, om det ikke er medisinsk nødvendig, på grunn av økt risiko for infeksjon da barnet ikke ligger beskyttet inne i fosterhinnen.

I løpet av en times tid fikk jeg en ny telefon om at det ikke lenger var tvil om at det var vannet som hadde gått. Så da var det bare å lade opp for fødsel for både mor og jordmor, og vente på rier. Timene gikk og dagen gikk med til litt hagearbeide, og gode venner som stakk innom. Klokken 16.00 får jeg telefon om at riene begynner å ta seg opp og bli lengre og sterkere. Vi blir enige om at jeg skal spise ferdig middagen og så kjøre bort til dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer