Ungdom og spilleavhengighet:

Sønnen skulket skolen og satt hjemme og gamblet på nett

Mens moren var på ferie, skulket «Jørgen» skolen og tilbrakte så godt som hver eneste våkne time foran PC-en. Samme vår mistet han vitnemålet.

UNGDOM OG SPILLAVHENGIGHET: Sønnens spillavhengighet har gitt «Tove» mange søvnløse netter og fortvilte stunder. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
UNGDOM OG SPILLAVHENGIGHET: Sønnens spillavhengighet har gitt «Tove» mange søvnløse netter og fortvilte stunder. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg kommer til å ha kontroll på ham så lenge jeg kan, men nå når han er 22 år, er det begrenset hvor mye jeg kan blande meg inn. Jeg har fortsatt tilgang til kontoen hans, men unngår helst å se på den, forteller «Tove».

For tre-fire år siden oppdaget tobarnsmoren at sønnen «Jørgen» var spillavhengig og at han hadde spilt pengespill på nettet siden han var 18 år gammel. Tove, som ønsker å fortelle sin historie anonymt av hensyn til familien, sier sønnens problemer har hatt stor innvirkning på hverdagen hennes og gitt henne mange søvnløse netter og fortvilte stunder.

Det antas at rundt 35.000 nordmenn har avhengighetsproblemer med gambling og pengespill. Jørgens spilling på ulike kasinonettsteder begynte allerede da han gikk det siste året på videregående skole. Det skulle riktignok ta litt tid før konsekvensene av gamblingen for alvor viste seg for moren.

– Han hadde en bankkonto som jeg hadde tilgang til og da jeg oppdaget at det gikk veldig mye penger ut av kontoen til steder jeg ikke kjente, konfronterte jeg ham med det. Den første gangen bagatelliserte han det og sa at han bare hadde spilt noen få ganger og at det ikke var noe å bekymre seg over. Jeg valgte å tro på ham, forteller Tove.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer