Autisme

- Søsknene skal få ha alle typer følelser

Kristin Husby ville snakke med barna sine om hvorfor den nest eldste broren kunne være krevende å leke med. Det ble det barnebok av.

MAMMA MED GJENGEN: Fra venstre: Fredrik, mamma Kristin, Oda (bak), Solveig og Iver FOTO: Privat
MAMMA MED GJENGEN: Fra venstre: Fredrik, mamma Kristin, Oda (bak), Solveig og Iver FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Det er viktig at barna får lov til å føle det de føler. Jeg tror vi fokuserte litt mye på informasjon i begynnelsen, også glemte vi litt hvor viktig det å få snakket om følelsene også, sier Kristin Husby (42).

Hun er utdannet sykepleier, gift med Hans Olav, mamma til Iver (12), Fredrik (11), Oda (8) og Solveig (5) og bosatt på gård i Aure på Nordvestlandet. I mellom slaga har hun også skrevet barnebok, basert på egne opplevelser om å ha et barn med autisme i en søskenflokk der alle har ulike behov, men en trenger ekstra mye. Boka «Jeg har en bror» er skrevet for å sette i gang samtalen om det som kan være vanskelig å sette ord på for barna. Og i grunn for de voksne også.

I dag er det mange år siden Kristin fikk vite at den nest eldste sønnen hennes hadde en autisme-diagnose, og at verden akkurat da - gikk i svart.

- Det er klart det er en sorg å få en slik beskjed. Man er ikke forberedt og det blir til at man tenker det verste, sier Kristin til KK.

Hun forteller at det var i barnehagen at forsinket språkutvikling ble et tema.

- I tillegg hadde vi også merket at han var ekstremt travel som type. Han var høyt og lavt hele tiden, det var helt klart veldig krevende for oss, sier Kristin oppriktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer