Søvnløshet

Publisert
Sist oppdatert

Mot slutten av svangerskapet opplever mange gravide søvnløshet. Årsaker til dette kan være at den store livmoren din gjør det vanskelig å finne god hvilestilling, hyppig vannlatning, halsbrann eller kanskje også tanker om kommende fødsel og endringer i livet barnet medfører. Prøv å finne en god hvilestilling. Sørg for å ha mange puter i sengen som kan støtte og avlaste. Ved sideleie (som er det beste for deg og barnet nå) kan en pute mellom knærne gjøre godt. Kanskje også en pute bak ryggen. En kveldstur eller et varmt bad kan også hjelpe. Hjelper ikke dette kan legen i noen tilfeller foreslå et lett innsovningsmiddel. Det vil skade mindre enn om kvinnen blir for sliten før fødsel og barsel.

 

Kilder: "Svangerskap, fødsel og barseltid", 6. utgave, 2. opplag 1999, Inger Eide, Haugen, Ad Notam Gyldendal."Det nye livet", Synne Holan (red), 2. opplag 2001, Fagbokforlaget

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer