Spesielle navn inspirert av en mobilapp

- Dagens foreldre finner navneinspirasjon på de mest uventede steder

SPESIELLE BABYNAVN: Ønsker man å gi barnet sitt et unikt navn, finner man inspirasjon på utradisjonelle steder. Foto: Nils-Erik Bjørholt / NTB Scanpix
SPESIELLE BABYNAVN: Ønsker man å gi barnet sitt et unikt navn, finner man inspirasjon på utradisjonelle steder. Foto: Nils-Erik Bjørholt / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjenner du en liten Juno eller Ludwig? Da kan det hende at foreldrene har latt seg inspirere av en mobiltelefon app... 

Babycenter.com mener nemlig å kunne avdekke en helt ny navnetrend. I følge nettstedet har navn som Lux, Juno, Ludwig, Valencia og Willow hatt en stor oppsving i USA det siste året. 

Om du drar kjensel på disse navnene, er sjansene store for at du er en ivrig Instagrambruker. Navnene er nemlig hentet fra de ulike filtrene i Instagram-appen.

De forskjellige filtrene blir brukt for å skape en spesiell stemning på fotografiene man deler – som for eksempel nostalgi eller ro. Men det er uvisst om foreldrene har hatt dette i tankene når de har valgt navn på barnet sitt. 

LES OGSÅ: Disse navnene tror ekspertene vil bli populære fremover

STEMINGSFULLE FILTER: Blir det en liten Valencia eller Juno mon tro? Foto: NTB Scanpix / Screenshot Instagram
STEMINGSFULLE FILTER: Blir det en liten Valencia eller Juno mon tro? Foto: NTB Scanpix / Screenshot Instagram Vis mer

Stor økning

Babycenter melder at navnet Ludwig hadde en økning i popularitet på hele 42 prosent fra 2014 til 2015, mens Juno økte med 30 prosent.

Selv Instagrams redigeringsverktøy Lux kan ha inspirert foreldre, da dette navnet hadde en økning på hele 75 prosent fra i fjor. Andre filternavn som Kelvin, Reyes, Valencia og Amaro hadde også en klar stigning i popularitet.

BILDEFILTER: Du sitter og redigerer bildet som skal ut på Instagram - og wooops - der fant du babynavnet! Foto: NTB scanpix
BILDEFILTER: Du sitter og redigerer bildet som skal ut på Instagram - og wooops - der fant du babynavnet! Foto: NTB scanpix Vis mer

Få i Norge foreløpig

Etter søk i SSBs navnestatistikk kan vi trygt slå fast at denne trenden ikke har tatt av her til lands ennå - og det er vel kanskje tvilsomt om alle disse navnene noen gang vil bli like populære her. 

Allikevel finner vi igjen noen av navnene fra Instagramfiltrene. Et eksempel er Ludvik som med norsk skrivemåte har vært populært lenge, men det finnes også 74 menn som heter Ludwig. 

I tillegg finner vi faktisk ti kvinner i Norge som heter Juno, 49 menn som heter Aden, fire menn som heter Hudson og syv kvinner som heter Willow. Kan vi få se noen av disse navnene på navnetoppen om noen år?

LES OGSÅ: Navnene ingen vil ha - disse navnene får du garantert for deg selv!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer