Fødsel

Sterkt bilde viser hvor fleksibelt en nyfødt babys hode er

Men selv om det er vanlig at babyens hode får en annen form under fødselen, er det ifølge jordmor sjelden det blir SÅ formet.

RUND OG FIN HODEFORM: Dette bildet av Graham er tatt to uker etter fødselen og viser at hodeformen hans har blitt helt rund og fin igjen. Foto: K. Reeder Photography
RUND OG FIN HODEFORM: Dette bildet av Graham er tatt to uker etter fødselen og viser at hodeformen hans har blitt helt rund og fin igjen. Foto: K. Reeder Photography Vis mer
Publisert

Et av de største mysteriene for mange gravide, er hvordan det fysisk skal la seg gjøre å få ut et babyhode «der nede». Selv om vi vet at kroppen vår er fantastisk på så mange måter, kan det være vanskelig å forestille seg hvordan det skal foregå i praksis.

Et bilde som har vakt stor oppsikt og som viser hvor fleksible vi mennesker faktisk er, er bildet fødselsfotograf Kayla Reeder knipset av lille Graham akkurat i det øyeblikket han blir født.

Bildet viser nemlig hvordan hodet hans har blitt kraftig formet av turen gjennom fødselskanalen. Se bildet litt lengre ned i artikkelen - NB sterkt bilde!

Ingen dramatikk under fødselen

Reeder som er en fødselsfotograf med lang erfaring og som har fått tillatelse av foreldrene til å dele bildene, forklarer at formen på Grahams hode virker ekstra uvanlig på grunn av hvordan han var posisjonert.

– Hodet hans var litt på skrå, slik at «kulen» ikke er midt oppå hodet hans. Dette førte også til at moren måtte presse litt lengre enn om han hadde vært i en bedre posisjon, sier hun.

Selv om bildet for mange kan oppleves som brutalt, forsikrer hun oss om at det ikke var noe dramatikk forbundet med Grahams fødsel. Den lille krabaten var helt frisk og han har ikke fått varige mén.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer