Stille drukning:

Storebror reddet Aksel fra å dø av drukning

Aksel (5) var livløs da Sander (12) bar ham opp på stranden.

REDDET: Sander (nr to fra venstre) reagerte raskt da lillebroren lå livløs i vannet. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
REDDET: Sander (nr to fra venstre) reagerte raskt da lillebroren lå livløs i vannet. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

– Folk trodde først vi tullet, helt til de så det kom skum ut av munnen hans, sier Sander, som er den virkelige livredderen i historien.

– Det viser bare hvor viktig det er at folk er tilstede og oppmerksom på omgivelsene. Alle bør kunne hjerte- lungeredning, sier Anne Gorman.

– Mange er redde for å gjøre feil, men det er bedre å gjøre noe enn å ikke gjøre noe. Drukning foregår alltid stille, personen har ikke krefter til å rope og skrike, det skjer bare på film. Jeg håper vår historie kan være med på å bevisstgjøre andre før badesesongen er her igjen.

- Et barn som ligger livløst på stranden etter drukning trenger luft, så det er bare å begynne med innblåsninger og hjertekompresjoner. Når en ekstrem situasjon oppstår teller hvert eneste sekund.

Anne er akuttsykepleier og gikk i akuttmodus da sønnen trengte livredning. Alle uvedkommende lyder og tanker var som blåst bort. Det gjaldt bare å få liv i Aksel, som da var fire år.

Fikk øye på badebuksen

Familien Gorman flyttet fra Stavanger til Fevik på Sørlandet for to år siden og består av mamma Anne, pappa Kenneth og sønnene Sander (12), Mats (7), Aksel (5) og hunden Bodil (8). De er en aktiv familie med mange interesser, blant annet idrett, båt og sjø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer