Passkrisa:

Storfamilien måtte kansellere ferie for 150.000 kroner

– Jeg har hørt om familier som rett og slett gambler på å kjøre bil nedover i Europa uten gyldig pass og ID-kort

MÅTTE KANSELLERE DRØMMEREISEN: På grunn av passproblemer blir det ikke tur til Zanzibar for Renee, Marius, Sebastian (18), Oliver (7), Greger Cornelius (10) og Ida (21, ikke avbildet) i år. FOTO: Privat
MÅTTE KANSELLERE DRØMMEREISEN: På grunn av passproblemer blir det ikke tur til Zanzibar for Renee, Marius, Sebastian (18), Oliver (7), Greger Cornelius (10) og Ida (21, ikke avbildet) i år. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Debatten rundt passproblemene har rast de siste ukene. Flere forteller at feriedrømmen kan ryke på grunn av få ledige passtimer og lange leveringstider på pass.

En del mener imidlertid man bør skylde seg selv og at det er «typisk nordmenn» å være ute i siste liten når de skal bestille nytt pass.

Men er det virkelig slik at familier som ikke får mulighet til å reise til utlandet i sommer, bare har seg selv å takke? Nei, mener Renee Kathrine Fogh Näslund.

Trodde de var tidlig ute

Etter to år med pandemi, skulle hun og samboer Marius ta med seg hennes sønn og hans tre barn på sin første familieferie sammen.

Turen til idylliske Zanzibar i Tanzania ble bestilt i februar og da ble det oppdaget at tre i reisefølget trengte nytt pass. Med avreise fire måneder senere, den 29. juni, trodde Renee hun var tidlig ute for å fornye passene.

Men da hun bladde seg gjennom online-kalenderen for timebestilling ved Grønland politistasjon i Oslo, fikk hun seg en solid overraskelse. Det var ingen ledige timer før i 2024!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer