Større enn forventet

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

 Dette er historien om min første graviditet. Jeg og samboeren min hadde prøvd en stund å bli gravid, og gleden var derfor stor da vi stod med en positiv graviditetstest! 

Svangerskapet gikk smertefritt, og jeg var i kjempeform fra dag én. Jeg trente fram til temindato, og gledet meg over å være gravid. Jeg er 178 cm høy, og ganske slank, så etter hvert begynte folk rundt å reagere på min enorme mage. Ja, magen ble VELDIG stor etter hvert, og da jeg merket at jeg var en god del større enn min svigerinne som skulle ha tvillinger, begynte til og meg jeg å lure litt. Hva er det jeg bærer i magen? 

Lettet eller skuffet

På skjemaet hos jordmor lå jeg hele tiden litt over normalkurven på symfysestørrelse, og jordmor var litt usikker på størrelsen på babyen. Hun sendte meg på sukkerbelastningstest, selv om alle urinprøver hadde vært fine. Dette satte en støkk i meg, kommer jeg til å få en tjukk kjempebaby?? Jeg som hadde hatt et svært bevisst kosthold i hele svangerskapet. Jeg var skuffet og nervøs. Sukkerbelastningstesten var negativ. Jeg visste ikke om jeg skulle være lettet eller skuffet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer