Facebook grupper:

Streng justis blant foreldregrupper på Facebook

Ekskluderer og rakker ned på alle som ikke er enige. - Kan bli et ekkokammer, advarer kommunikasjonsekspert.

SPØR OM HJELP PÅ FACEBOOK: Men stiller du feil spørsmål i feil gruppe kan du risikere å få høre det! Foto: Halfpoint / Shutterstock / NTB scanpix
SPØR OM HJELP PÅ FACEBOOK: Men stiller du feil spørsmål i feil gruppe kan du risikere å få høre det! Foto: Halfpoint / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det florerer av ulike typer foreldregrupper på Facebook; alt fra foreldregrupper tilknyttet forskjellige skoleklasser eller foreninger, til foreldregrupper for tilhengere av spesifikke oppdragelsesstiler eller produkter. Felles for mange av disse gruppene er at foreldre deler informasjon og kan stille spørsmål om ting de lurer på.

For mange er foreldregrupper på Facebook et nyttig verktøy i hverdagen, men de kan ifølge Tonje Grindheim Berentsen (31) også utvikle seg til å bli et slags «tilsyn for høy moral».

Som medlem i mange ulike foreldregrupper, reagerer hun spesielt på hvor krast ordelag enkelte foreldre har når de sitter bak en skjerm og et tastatur.

– En mamma spurte for eksempel om hvilken type iPadfeste hun kunne bruke i bilen. Svaret hun fikk var at hun ikke burde bruke noen, fordi babyen ville dø i en eventuell kollisjon – eller i det minste bli vansiret for resten av livet når iPaden ble knust og glassbitene boret seg inn i det uskyldige lille fjeset til babyen hennes. Avsenderen var heldigvis høflig nok til å avslutte med «men det er jo selvfølgelig ditt valg da», sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer