Student og uplanlagt gravid

Student og uplanlagt gravid
Student og uplanlagt gravid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun var 19 år, student og hadde nylig flyttet sammen med kjæresten. Hun finner ut at hun er gravid når hun er nesten halvveis i svangerskapet. - Jeg kan ikke bli mamma nå, tenker hun. Men hun har ikke noe valg. Les hennes historie her.

Jeg fant ut at jeg var gravid i uke 19. Jeg hadde gjort alt jeg kunne for å finne det ut tidligere, hadde tatt tre tester som var negative og legen sa ”Nei, du er ikke gravid!” Jeg måtte nesten rope til legen for å få henne til å sjekke om jeg var gravid tredje gangen jeg var der. Det virket som om hun nesten var litt oppgitt da hun ba meg legge meg på benken, så skulle hun konstatere at jeg ikke var gravid. Men når hun tok på magen var det ingen tvil om at det var en livmor hun klemte på! ”Jeg.. Jeg skal.. Må hente..” stammet hun før hun løp ut av rommet. Hun kom  tilbake med ett ultralydapparat, for å se om hun kunne finne en hjerterymte, og det fant hun. Hun ble helt paff. Jeg tror hun ble litt flau over at hun hadde avvist meg på den måten, for jeg hadde tydelig sagt at jeg ikke ønsket barn. Hun mumlet om hvor eksepsjonelt det var og at hun aldri hadde hørt om tre negative tester før. Jeg fikk time til ultralyd neste dag for å finne ut hvor langt jeg var på vei, det hadde jo gått ganske mange uker fra jeg tok den første testen. 19 uker og 5 dager gravid. Jeg er 19 år, har nylig flyttet sammen med kjæresten min og er student. Jeg kunne ikke bli mamma!?

Jeg hadde ikke noe valg, det var jo altfor sent å ta abort. Det skumleste var å fortelle det til foreldre og venner, hvordan kom reaksjonene til å være? Man skal ikke være student når man får barn! Jeg var redd, men svarene var overraskende. Jeg har aldri fått så mange positive tilbakemeldinger på så kort tid noen gang, og så mange fine, betryggende ord! Alle mener vi kommer til å bli verdens beste foreldre, og økonomien tar lånekassen og NAV seg av mens vi studerer. Vi begynte å tenke oss om og fant ut at det kanskje ikke var så ille likevel? Livet trenger ikke være over selv om vi får barn? Tvert imot!

Nå er jeg gravid i uke 33 og har termin 5. april. Vi gleder oss, og det gjør alle rundt oss også. Vi skal ha en liten baby, et lite kjærlighetsbarn! Og det skal gå bra, vi kommer til å få det fint. Jeg og mannen jeg elsker har laget ett levende menneske, og det er helt utrolig og veldig fint å tenke på. Han kommer til å bli verdens beste pappa, han har begynt å synge den samme nattasangen hver kveld og koser masse med magen, og da sparker det tilbake. Nå gleder vi oss til å få treffe den lille jenta vår. Hjertelig velkommen skal du være!

19 år, student, snart mamma og lykkelig!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer