Styrtfødsel: Tiril ble født i bilen utenfor akuttmottaket

Flere barn fødes utenfor sykehus nå enn tidligere.

STYRTFØDSEL: Det tok bare 25 minutter fra mamma Beate fikk de første riene til datteren Tiril ble født. Foto: Privat
STYRTFØDSEL: Det tok bare 25 minutter fra mamma Beate fikk de første riene til datteren Tiril ble født. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Da Beate Christin Haagensen Nilsen (40) fikk sitt første barn, sønnen Emil Matteo (7), tok fødselen i underkant av 1,5 time. Med to søstre som også har hatt styrtfødsler, var hun derfor forberedt på at det kunne gå kjapt da hun skulle føde sitt andre barn.

– Jeg var klar over at det kunne gå fort, så jeg hadde pakket bagen i god tid. Men jeg var ikke bekymret da vi bor bare 20 minutters kjøring fra sykehuset, forteller hun.

Det skulle imidlertid vise seg at selv det var litt i lengste laget da datteren Tiril Malen (15 mnd) meldte sin ankomst. Beate forteller at det bare tok minutter fra hun kjente de første kynnerne til hun skjønte at de burde komme seg av sted til sykehuset.

– Det startet med at jeg i totiden på natta fikk kraftige kynnere, så jeg reiste meg opp og gikk litt rundt. Jeg gikk på toalettet og så at jeg hadde begynt å blø, jeg ga derfor beskjed til mannen min, Morten, at vi burde komme oss av sted, sier hun.

Morten ringer etter søsteren hans som skal sitte barnevakt for eldstemann, men Beate forstår at de ikke har tid til å vente på henne.

– Når fødselen plutselig startet, hadde jeg stormrier med ingen mellomrom og ingen mulighet til å ta tiden på noe som helst. Åpningstiden og modningstiden er noe jeg ikke kjenner noe til, slik at når fødselen først er i gang hos meg - så er barnet omtrent på vei ut!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer