Svangerskapskontroll

Svangerskapskontroll
Publisert
Sist oppdatert

Det er frivillig å gå til svangerskapskontroll, og du som er gravid kan selv velge hvor du vil gå. Valgmuligheten påvirkes av tilgjengelighet der en bor, og av hva slags informasjon den gravide har fått om det reelle tilbudet. Fra 1995 har kommunene hatt plikt til å tilby svangerskapsomsorg hos jordmor, og dette er ofte organisert i tilknytning til helsestasjonstjenesten.

Ny sak om svangerskapskontroll her - med detaljert forklaring av når og hva som undersøkes.

Kontrollprogrammet tar sikte på å identifisere de unormale hendelsene i så tidlig fase at det fortsatt går an å forebygge utvikling av sykdom eller skade hos fosteret, og hos moren. Les mer om Hensikten med svangerskapskontroller

Du velger selv om du vil gå til fastlege eller jordmor, eller en kombinasjon. I kraft av sin utdanning og praksis har jordmor en viktig plass ved svangerskap og fødsel.Hun er kvalifisert til å gi svangerskapsomsorg og gjøre alle undersøkelser ved normale svangerskap.En frisk gravid kvinne trenger ikke gå til gynekolog, men blir henvist til gynekolog hvis komplikasjoner oppstår.Hvor ofte? Det anbefales en basis på åtte kontroller til og med svangerskapsuke 40, en Ultralyd i svangerskapsuke 17-19 er inkludert. Anbefalinger gjelder ved ukompliserte graviditeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer