Sydenfavoritter for småbarnsfamilier

BEST FOR BARNA: Vi har fått reiseoperatørenes egne tips til sydenferie for barnefamilier.
BEST FOR BARNA: Vi har fått reiseoperatørenes egne tips til sydenferie for barnefamilier. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sydenferie med små barn? Vi har fått tips både til vinter- og sommerdestinasjoner. Se turoperaturenes forslag!

Å reise med barn kan være både fantastisk og utfordrende. Og mange ønsker å skreddersy og tilrettelegge mer enn de ville gjort på en ren voksentur. Det kan være ønske om fullpensjon, badeland, barnevakt eller utleie av trillevogner som er utslagsgivende for feriestedet man velger.

LES OGSÅ: Å reise med barn - alt går hvis man vil 

Men hvor skal man dra? Thailand er en populær vinterdestinasjon som anbefales av både Ving og Star Tour. 

– Thailand er et godt valg for barnefamilier som ønsker å tilbringe et par uker under eksotiske palmer i vintersesongen. Med direktefly får man en behagelig reise. Det er lett å dra på utflukter med longtailbåt ut til de vakre øyene, og her får både store og små garantert minner for livet, sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås.

Også Kanariøyene er et alternativ om man for eksempel ønsker å ta med seg familien på juleferie. 

Planlegger dere neste års sommerferie nå, tipser turoperatørene med Hellas, Tyrkia og Mallorca som gode alternativer for småbarnsfamilier. Gode strender, lav kriminalitet og skandinavisktalende personale er blant tingene mange setter pris på, skal vi tro Star Tour og Ving.

Hva er egentlig barnevennlig?

Informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, tror imidlertid ikke alle familier er like opptatt av mulighet for all inclusive og fasiliteter.

– Jeg synes det er tull å si at all inclusive er barnevennlig. Barn blir faktisk lei av is. Mange synes nok ikke det er morsomt lenger når de får så mye de vil. Det at noe er lettvint betyr ikke nødvendigivs at det er barnevennlig, tror Begby.

Hun mener tiden man har sammen er det viktigste når man er på ferie.

– Det enkle er ofte det som er viktig for barna - at familien er sammen og har god tid, at foreldrene har tid til å bygge sandslott på stranden, at det finnes svømmebasseng, møte med andre barn og å snakke engelsk for første gang, sier Begby.

Hun anbefaler at man forsikrer seg om at man får et godt rom eller leilighet som er hyggelige å være på kveldene, og gjerne med terasse eller balkong med utsikt og privat svømmebasseng.

– Det behøver ikke være luksus. Selv små familiedrevne hoteller har ofte rom med flott havutsikt. Men sjekk at det er kjøleskap der, så kan du kjøpe inn noen lokale deliatesser og nyte kveldene, sier hun og legger til at det kan være fint om flere generasjoner reiser sammen, fordi det blir enklere å gjøre individuelle ting når flere barnevakter er med. 

Turoperatørenes favoritter

Mammanett har spurt de største pakketuroperatørene om deres egne tips til hoteller og destinasjoner som passer for barnefamilier generelt, og spesielt småbarnsfamilier. Tipsene er både for dere som ønsker å reise bort med barna i juleferien, og dere som allerede nå ønsker å planlegge neste års sommerferie. 

Star Tours forslag til hoteller for barnefamilier 

Vinter: 

 Blue Village Exotic Mai Khao Lak, Thailand

Blue Village Exotic Mai Khao Lak, Thailand
Blue Village Exotic Mai Khao Lak, Thailand Vis mer

– I vinter er den beste nyheten for barnefamilier vårt splitter nye Blue Village Exotic Mai Khao Lak.– Det er vårt mest moderne Blue Village noensinne og alle rom har plass til hele tre ekstrasenger. Det er etterspurt blant norske småbarnsfamilier. Hotellet ligger rett på stranden og alle rom er minst 50 m2, forteller Ertsås.

Blue Village Riu Buena Vista, Tenerife
Dette skal være Star Tours beste alternativ på Tenerife. Her er all inclusive inkludert, og man har tilgang på stort bassengområde med oppvarmet barnebasseng.  Noen minutters gange unna ligger stranden med badebukt og gode joggemuligheter, heter det fra turoperatøren. Hotellet har svømmeskole for barn fra 4-årsalderen, kveldsunderholdning og stor lekepark.

Blue Village Riu Buena Vista, Tenerife
Blue Village Riu Buena Vista, Tenerife Vis mer

Sommer: 

Blue Village Atlantica Aegan Park, Rhodos
Blue Village Atlantica Aegan Park, Rhodos
Blue Village Atlantica Aegan Park, Rhodos Vis mer

–  Dette er hotellet som fikk best score blant Blue Village-hotellene våre i sommer. Her har kunder rangert alt fra service til fasiliteter og generell atmosfære på hotellet, hvor 5 er best. Dette hotellet fikk 4,70 i score, forteller Irtsås. Hotellet serverer lokalt produsert mat og all inclusive er inkludert. Det er bamseklubb med aktivitetbasseng, sjørøverskip og babybasseng med soltak. Aegan park byr også på blant annet trimrom, underholdning, innendørsbasseng og en stor lekeplass.Blue Village Pascha Bay, Tyrkia
Blue Village Pascha Bay, Tyrkia
Blue Village Pascha Bay, Tyrkia Vis mer

– Et veldig populært familiehotell i Alanya, Tyrkia. Det har også veldig høy kundetilfredshet (4,6). Her har man som på de andre Blue Village-hotellene stort bassenområde med solbeskyttet babybasseng, bamseklubb og Super Kids, vårt eget serviceteam med underholdning for hele familien, stort utvalg av måltider og beliggenhet rett ved stranden, sier Ertsås. 

Apollos forslag til hoteller for barnefamilier 

Sommer og vinter: 

Playitas, Fuerteventura/Spania
– Dette er et godt valg for aktive familier, forteller informasjonssjef Helen Begby i Apollo. Hotellet har eget Sports Academy for barna, hvor de kan lære seg om ulike sportsgrener av proffe trenere. Særlig er det fokus på svømming, og det å bli komfortabel under vann. For de voksne finnes det er bredt utvalg av treningsmuligheter som yoga, sykling, golf og tennis. Her kan man både være aktiv og slappe av, og det er flotte bassenger, god mat og spa, sier Begby.  

Playitas, Fuerteventura/Spania
Playitas, Fuerteventura/Spania Vis mer


 Novotel Sharm el Sheik Beach, Egypt
– Sharm el Sheik er en barnefavoritt, forteller Begby. Og Novotel Naama Bay ligger direkte ved stranden. Det har et bassengområde med egen barneseksjon og separat barnebasseng. Det tilbys barnedisko og klatreskole og spa med ulike behandlinger.
– Fra stranden vasser du ut i et av verdens flotteste badevann, her bor Kaptein Nemo og du svømmer rundt som i et aqvarium. Helt unikt og flott, og du behøver ikke en gang være svømmedyktig eller ha dykkelappen, legg deg bare i strandkanten med et dykkemaske og nyt synet av fisk i alle regnbuens farger, anbefaler Begby.

Novotel Sharm el Sheik Beach, Egypt
Novotel Sharm el Sheik Beach, Egypt Vis mer

Egypt har gjennom de siste to årene vært gjennom mange urolige perioder. Følg alltid reiserådene fra Utenriksdepartementet når du skal til land som kan innebære sikkerhetsrisiko for norske turister. 

Sommer:

Øyhopping 
– En gresk øy gir alltid gode ferieminner for både store og små. Kombiner gjerne en mindre øy med et større sted, en uke på hver så får man litt av hvert, tipser Begby. Hun foreslår å kombinere for eksempel bittelille Chalki med en resort på Rhodos.
– På Chalki kommer man nær lokalbefolkningen, bor i private leiligheter og hele familien kan lære gresk kultur og mat å kjenne. Handle frokost hos den eneste bakeren på øya og plukk sitroner fra terrassen. Med én taxi på hele øya er det trygt og godt for barna å løpe rundt og leke. Ta så en uke på flotte Mythos Beach Resort på Rhodos, et stort og lekkert hotell i vannkanten som har et rikt tilbud av aktiviteter for store og små. Her er høy standard og høy kvalitet og mange ulike leilighetstyper, eller hva med suite på stranden med privat basseng, sier Begby. 

Øyhoopping med stopp på Chalki.
Øyhoopping med stopp på Chalki. Vis mer

Vings forslag til hoteller for småbarnsfamilier

Vinter:

Sunwing Resort Kamala Beach, Thailand 
Et hotell med langrunn strand som er veldig populært blant barnefamilier, forteller PR-manager i Ving, Sophie Frisholm. Sunwing-hotellene har alt lagt til rette for at små barn skal ha alt de trenger, mens foreldrene skal kunne nyte ferien med trening og spa-opphold. Dette hotellet ble rangert som et av de 10 beste vinteren 2011/2012 av Vings-gjester, og har et stort bassengområde. 

Sunwing Resort Kamala Beach, Thailand
Sunwing Resort Kamala Beach, Thailand Vis mer

Vinter og sommer:

Sunwing Arguineguin, Gran Canaria/Spania
– Sunwing Arguineguin er et av våre eldste og mest populære familiehotell på Gran Canaria. Det ble nyrenovert i sommer, forteller Frisholm. Store deler av personalet forstår norsk, slik at man skal unngå språkforvirring, særlig i barneklubbene pleier foreldrene å sette pris på dette, forteller hun. Bassenganlegget har fossefall og kanaler, og det er kveldsshow og spansk mat i restaurantene. 

Sunwing Resort Arguineguin, Gran Canaria/Spania
Sunwing Resort Arguineguin, Gran Canaria/Spania Vis mer

 

Sommer:

Sunwing Resort Alcudia, Mallorca/Spania  
– I likhet med Gran Canaria og Thailand har Mallorca et fantastisk godt klima, og blir sjelden for varmt for de aller minste, sier Frisholm. Dette hotellet ligger ved stranden og har tilbud for både voksne og barn, som bassengområde, fitness & spa og miniland. Ifølge Ving er det Mallorcas beste familiehotell. 

Sunwing Resort Alcudia, Mallorca/Spania
Sunwing Resort Alcudia, Mallorca/Spania Vis mer

Fakta: Turoperatørenes familiehoteller:

Ving: Sunwing Resort er Vings skreddersydde familiehoteller. De har følgende fasiliteter:

* Barn under 12 år spiser gratis, ulike inclusive-tilbud, underholdning (Lollo & Bernie), skandinavisk barnekludd, store, barnevennlige basseng, familievennlige rom og leiligheter, direkte transport til hotellet, spa, treningsrom og SATS-timer, aktiviteter, Play & Chat med PS3, restauranter og barer, gratis Wifi og vingservice døgnet rundt.

Star Tour: Blue Village er er Star Tours skreddersydde familiehoteller. De har følgende fasiliteter: 

* Bamseklubb (fra 3 år), Super Kids-klubb (7-12 år), Abs Show Kids (dansetimer), underholdning, svømmeskole, gratis Wifi i resepsjonen, alltid belligenhet ved stranden, stort bassengområde med solbeskyttet babybasseng, eget serviceteam og stort utvalg måltider.

Apollo: Apollo Favorite

Apollo Favorite er ikke nødvendigvis familiehoteller, men gjestenes favoritthoteller. De skal ha smakfulle rom, fine bassengområder og god beliggenhet. På mange av Favorite-hotellene er det mulig å leie barneseng og trillevogn mot et tillegg, og det kan være tilbud på halv- og helpensjon. 

 

Ditt favorittsted!

Hvor anbefaler du småbarnsforeldre å reise på ferie? Legg inn kommentar nedenfor.

Første gang publisert 25.09.2012

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer