Ta med baby til fotografen?

Her er fotografenes beste tips for et vellykket resultat!

BABYFOTOGRAFERING: Et varmt rom og en rolig stemning er to ingredienser Lena Gill hos Babyfotografene mener man må ha for å få en vellykket fotografering. Foto: Lucy Salevik
BABYFOTOGRAFERING: Et varmt rom og en rolig stemning er to ingredienser Lena Gill hos Babyfotografene mener man må ha for å få en vellykket fotografering. Foto: Lucy Salevik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt stadig mer populært å ta med babyen sin til en fotograf for å få tatt profesjonelle bilder.

Men hvilken alder egner seg egentlig best for babyfotografering og hva bør foreldrene tenke på før de tropper opp i studio?

Hver alder sin sjarm

Lena Gill hos Babyfotografene.no har tatt tusenvis av babybilder. Hun mener det i alderen null til ti måneder finnes mange forskjellige faser som egner seg godt til fotografering.

– Nyfødtfotografering som foregår fra babyen er 0 til cirka 14 dager har et tidløst preg over seg som gir deg unike bilder av babyen din fra denne aller første tiden, sier hun. 

– Fra tre til fire måneder får du fine bilder av en våken baby. Har man gått glipp av nyfødtfotografering og ønsker seg bilder mens babyen fortsatt er liten, er dette et godt tidspunkt å fotografere på, mener hun.

LES OGSÅ: 10 kreative måter å vise frem familiefotoene på

Morsomme bilder fra syv måneder

Ønsker du derimot et foto med morsomme ansiktsuttrykk, mener Lena at du bør ta med babyen til fotografen når den er mellom syv og ti måneder. 

– Da kan babyen både sitte, rulle, løfte hodet og ligge fint på magen. På denne tiden får man derfor mange varierte bilder, samtidig som barnet fortsatt har babypreget sitt, sier hun.

BAK KULISSENE: Noen ganger må man stå på litt ekstra for å få de beste blinkskuddene. Foto: Andreas Berfenstam
BAK KULISSENE: Noen ganger må man stå på litt ekstra for å få de beste blinkskuddene. Foto: Andreas Berfenstam Vis mer

Viser personligheten sin

Fotograf Michaela Bentsrud hos Gullungene.no er enig i at hver alder har sin sjarm. 

– Nyfødtfotografering handler mest om å fange den nyfødte kroppen, små detaljer og barnet i mammas og pappas arm. Barnet sover mesteparten av fotograferingen, sier hun. 

– Babyfotografering handler mer om ansiktsuttrykk, følelser, latter og personligheten. Der har alder ingenting å si, men jeg liker godt barn ved ni måneders alder, da de kan sitte og har ofte mye personlighet. 

– Barnebilder fra ettårsalder er aller best å ta ute nå i sommermånedene, da barnet kan holde på med det de liker best og du får naturlig og ekte uttrykk i bilde, legger hun til. 

Foto: Tone Haldorsen
Foto: Tone Haldorsen Vis mer

LES OGSÅ:

Babyfotografering - slik tar du proffe bilder!

Fotograf viser deg hemmelighetene bak de gode babybildene. Les saken

.

Fotografering på babyens premisser

Babyfotografering kan enten foregå hjemme eller i et studio. En viktig faktor for å få et vellykket resultat, er ifølge Lena Gill at fotograferingen foregår i et varmt rom. 

– Fotograferingen foregår helt på den lilles premisser, så tiden som settes av til nyfødtfotograferinger er lengre enn for andre typer fotograferinger. Dette for at det skal være tid til amming, byssing, kos,- eller andre ting babyen trenger for å komme til ro, forklarer hun.

LES OGSÅ: Ny trend - tar med fotograf på fødestua

MED VARSOM HÅND: Gode rekvisitter må til for å få det riktige uttrykket. Foto: Lucy Salevik
MED VARSOM HÅND: Gode rekvisitter må til for å få det riktige uttrykket. Foto: Lucy Salevik Vis mer

- Ikke stress!

Lena legger til at det er en stor fordel om foreldrene ikke stresser når de skal ta med barnet sitt til fotografen. 

– Det høres kanskje enkelt ut, men de aller fleste foreldre blir stresset av å ta med barnet sitt til fotografering. Dette handler nok mye om forventinger og ønsket om å få fine bilder når man endelig har bestilt time hos fotograf. 

– Så sørg derfor for at du har pakket alt du skal ha med til timen dagen i forveien, og sett på alarmklokka i god tid dersom du har tidlig time. Babyer kjenner at foreldre er stresset, så kan dere eliminere denne faktoren er det en fordel, sier hun. 

Fotograf Michaela Bentsrud er enig i at det å holde roen bidrar til et godt resultat. – Det er viktig å ta det med ro, barnet trenger trygghet. Når de er trygge, mette og glade går det som oftest fint, sier hun med et smil. 

LES OGSÅ: Ti grunner til at barn er kult

HVER ALDER SIN SJARM: - Jeg liker godt barn ved ni måneders alder da de ofte har mye personlighet, sier Michaela Bentsrud - her sammen med sine to sønner.  Foto: Michaela Bentsrud / Gullungene
HVER ALDER SIN SJARM: - Jeg liker godt barn ved ni måneders alder da de ofte har mye personlighet, sier Michaela Bentsrud - her sammen med sine to sønner. Foto: Michaela Bentsrud / Gullungene Vis mer

Velg riktig fotograf

Når du skal velge fotograf tipser Lena Gill om at det er lurt å se godt gjennom bildene til flere fotografer før du bestemmer deg. Slik at du velger den fotografen som tar bilder som samsvarer med din stil og ønsker.

– Har du spesielle ønsker for fotograferingen så ring fotografen og diskuter, sier hun.

– Og sist, men ikke minst, velg et tidspunkt for fotografering der babyen er mest opplagt og sørg for at barnet er matet før dere kommer!

LES OGSÅ: 9 mødre du bør følge på Instagram

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer