Tannlege barn:

Tannregulering til barn kan variere veldig i pris

- Det er flere faktorer som påvirker prisen. 

TANNREGULERING BARN: Den høye prisen for tannregulering til barn kan komme som en overraskelse på foreldre. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
TANNREGULERING BARN: Den høye prisen for tannregulering til barn kan komme som en overraskelse på foreldre. Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge får barn og unge gratis offentlig tannbehandling ut det året de fyller 18 år. Unntaket er tannregulering, hvor foreldrene som regel må betale en stor del av beløpet selv. (Psst: Trenger barnet mitt tannregulering?)

Nøyaktig hva prisen for tannreguleringen kommer på, kan imidlertid varierer en god del.

Kjeveortoped Kawa Alzahawi ved Spesialistklinikk for kjeveortopedi mener prisene på tannregulering til barn stort sett er de samme fra behandler til behandler, men at det er forskjellige andre faktorer som kan spille inn på totalprisen.

– Prisen varierer først og fremst som følge av diagnosen, da prisen vil variere etter hvor stort behovet er. Diagnosen stilles av kjeveortopeden sammen med tannlegen som har henvist barnet og vi bruker en mal som HELFO har satt for å fastslå hvilken kategori bittfeilen kommer under. Kategoriene bestemmer størrelsen på stønaden.

– Hvilken type reguleringsapparatur man velger vil også påvirke prisen. Her finnes det flere ulike typer å velge mellom, for eksempel om det skal være gjennomsiktige klosser eller om reguleringen skal settes bak tennene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.