Tanumstrand: Familieferie i den svenske skjærgård

Tanumstrand: Familieferie i den svenske skjærgård
Publisert
Sist oppdatert

Et steinkast sør for Svinesund, midt i Sveriges idylliske skjærgård finner vi hotellet som appellerer til alle som elsker sjø, strand og båtliv. Kun 20 minutter fra svenskegrensa finner du feriehotellet Tanumstrand som har flere idylliske strender, flotte svaberg og båthavn.

Mange aktiviteter for barn 

Hotellet Tanumstrand byr på mange aktiviteter for store og små. Da Mammanett besøkte hotellet var det strålende solskinn, men hotellet byr også på mange aktiviteter for barn på gråværsdager. 

Vattenballar: Fem minutter med herlig moro! Foto: Elisabeth Lofthus
Vattenballar: Fem minutter med herlig moro! Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

I år åpnet hotellet Eventyrland som er en eventhall på 1200 kvaderatmeter, full av lek og aktiviteter for hotellets yngre gjester. Her finnes blant annet innendørs skøytebane, bordtennis, Big Air bag, hoppeslott, supersklie og wifi-hjørne.

– Noen ganger spiller jo ikke værgudene helt på samme lag som oss. Da er det ekstra fint å ha masse plass innendørs å boltre seg på. I tillegg har vi jo massevis av utendørs aktiviteter. Krabbeklubben vår samler alle barna til lek og moro hver dag. Vi tilbyr alt fra ballaktiviteter og leker til bading og krabbefangst, sier Patrik Bogren, som er ansvarlig for barnekonseptene til Tanumstrand.

LES OGSÅ: Dyreparken - konge over alle familieparker 

Vi fisket opp et tyvetalls krabber på kort tid. Foto: Elisabeth Lofthus
Vi fisket opp et tyvetalls krabber på kort tid. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

Barnevennlig? 

Hotellet reklamerer med egen innsjekking for barn, men da vi besøkte hotellet var det ingen som snakket til barna som forventningsfullt stod på trappa for barneinnsjekking. Hotellets ansatte har generelt litt å hente for å leve opp til uttrykket "barnevennlig" - svært få gir noe særlig oppmerksomhet til barna. 

Men barna koste seg likevel, blant annet var hotellets badeland en favoritt for de minste i reisefølget. Ikke stort, men ikke veldig lite, og med verdens morsomste vannsklie, skal vi tro Jonas (5) og Helena (9). Også mindre barn kan ake sammen med foreldre. 

Denne ferien kommer du garantert å bade! Uavhengig været! Foto: Elisabeth Lofthus
Denne ferien kommer du garantert å bade! Uavhengig været! Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

Hotell med høy kvalitet 

Det er mulig å både leie hytte eller hotellrom ved feriestedet, som også besøkes av mange båtturister. Hotellrommene er av høy kvalitet, og har aircondition. Hotellets restaurant tilbyr sommerbuffe, og maten får toppscore av Mammanett. At barna selv kan lage sin egen softis var også en høydare.

Denne isen blir i hvert fall ikke liten! Foto: Elisabeth LofthusDenne isen blir i hvert fall ikke liten! Foto: Elisabeth Lofthus 

Rett utenfor hotellområdet finner man også "Sportsshoppen" med rimelige treningsklær og sportsutstyr. En butikk mange Nordmenn reiser til når de er over svenskegrensa.
Du finner også små butikker og marked inne på selve hotellområdet. 

Strandpromenaden fra brygga til en liten skjærgårdsperle av en strand. Foto: Elisabeth Lofthus
Strandpromenaden fra brygga til en liten skjærgårdsperle av en strand. Foto: Elisabeth Lofthus Vis mer

 

Allsang litt over grensen?

På ettermiddag og tidlig kveld var det "afterbeach" med band på scena utenfor hotellets restaurant. "Allsang litt over grensen" karakteriserer best opplegget som var der under vårt besøk. Dette konseptet appellerte mest til et voksent, øldrikkende publikum, og ikke til barnefamilier. Forsåvidt ikke et stort problem, da barnefamilier har mange muligheter for å oppholde seg andre steder og med andre aktiviteter på det store hotellområdet.

LES OGSÅ: Abra Havn - verdens største sjørøverlandsby

Idylliske skjærgårdsbyer

Fra hotellet har du kort vei til Grebbestad (5 minutter med bil) og Fjällbacka (15 minutter). Begge to idylliske skjærgårdsbyer, men hvis du skal velge å reise til en vil vi anbefale Fjällbacka og et besøk i Kongklyften. En spennende opplevelse for små og store. Gå gjennom en "skummel" kløft, før du tar trappene opp til svabergene som rager over byen. Flott utsikt!

Fantastisk beliggenhet i skjærgården Service - manglende barneinnsjekking som
hotelles nettside skriver varmt om.
God mat Underholdning som ikke er spesielt barnevennelig 
Moderne, og fine hotellrom Lekeplass og minigolfanlegg
skriker etter vedlikehold/finish
Mange aktivitetsmuligheter for barn og voksne,
gså ved dårlig vær
OBS: To av spillene i Eventyrlands har 18-årsgrense.
Spillene er godt synlig for alle barn på store skjermer.
Flere strender i umiddelbar nærhet  
Kort vei til idylliske skjærgårdsbyer
som f.eks. Grebbestad og Fjellbäcka 
 
Gode shoppingmuligheter i umiddelbar nærhet 
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer