Hårtap etter fødsel

Tar drastiske grep etter å ha opplevd hårtap etter fødselen

I likhet med mange småbarnsmødre har også Glee-stjernen Lea Michele opplevd kroppslige endringer etter fødsel.

HÅRTAP ETTER FØDSEL: Hollywood-stjernen Lea Michele er åpen på sosiale medier om at hun har opplevd hårtap etter at hun på sensommeren i fjor fødte sønnen Ever. Snart faller de lange lokkene. FOTO: NTB
HÅRTAP ETTER FØDSEL: Hollywood-stjernen Lea Michele er åpen på sosiale medier om at hun har opplevd hårtap etter at hun på sensommeren i fjor fødte sønnen Ever. Snart faller de lange lokkene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Glee-stjernen Lea Michele (34) ble mor for første gang i fjor, da sønnen Ever Leo Reich kom til verden 20. august 2020.

I likhet med de fleste andre nybakte mødre, har Lea naturlig nok opplevd kroppslige endringer etter at hun ble gravid, og også etter fødselen.

NYBAKTE FORELDRE: Lea Michele og ektemannen Zandy Reich på tur med sin da to måneder gamle sønn høsten 2020. FOTO: NTB
NYBAKTE FORELDRE: Lea Michele og ektemannen Zandy Reich på tur med sin da to måneder gamle sønn høsten 2020. FOTO: NTB Vis mer

På sosiale medier har hun den siste tiden vært åpen om at hun har opplevd hårtap etter at hun ble mor, og at hun nå kommer til å kvitte seg med sine lange lokker – og gå for en såkalt «mom bob».

«Jeg nyter dette lange håret så lenge det varer, fordi mamma-boben er rett rundt hjørnet!» skriver hun til et bilde av seg selv på Insta-story, hvor hun viser frem håret som rekker henne til midjen.

Hun har også delt et bilde der hun viser frem hår hun har mistet, og skriver til bildet av en håndfull med hår, at «hårtap etter fødselen er helt reelt».

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

- Noen mister mye hår, mens andre mister lite

Vi har tidligere snakket med seniorstylist Vilde Johannessen, ved frisørkonseptet VAAR i Oslo, at hun ofte får henvendelser fra nybakte mødre som søker hjelp til å takle det hva vi på norsk kaller «ammehåret».

- Under svangerskapet opplever man en økt pigmentering og overproduksjon av hårvekst, som gjør at håret kan bli både mørkere og tykkere. Etter graviditet ser vi derfor at noen mister mye hår over hele hodet, mens andre mister mindre, sa Vilde til KK i 2019.

EKSPERTEN: Seniorstylist og fargespesialist Vilde Johannessen har tidligere tipset KKs lesere om hårtap etter fødsel, og hvilke grep man kan ta for bedre hårkvalitet. FOTO: Vaar
EKSPERTEN: Seniorstylist og fargespesialist Vilde Johannessen har tidligere tipset KKs lesere om hårtap etter fødsel, og hvilke grep man kan ta for bedre hårkvalitet. FOTO: Vaar Vis mer

- Det vanligste er å miste litt hår rundt hårfestet, noe som resulterer i den såkalte «ammeluggen». Man kan også oppleve forandring i hårfarge og struktur i håret etter et svangerskap, forklarte Vilde.

Ifølge nettsiden Ammehjelpen skyldes hårtapet mange opplever etter fødselen hormonforandringer – enten man ammer eller ei.

«Omtrent tre måneder etter fødselen vil hormonforandringer føre til at håret kommer inn i normal gjenge igjen. Håret du ikke mistet under svangerskapet begynner å falle av. Ettersom dette skjer i tillegg til normalt hårtap, kan det virke som om du mister veldig mye hår. Hvis du har langt hår, eller fikk ekstra tykt hår under svangerskapet, kan hårtapet virke enda mer voldsomt. Hårtapet er imidlertid helt normalt og skjer uavhengig av om du ammer eller ikke», opplyser Ammehjelpen på sin nettside.

- Få lagt en plan for det «nye» håret

Seniorstylist Vilde Johannesens tips dersom du opplever dette, er å gjøre som Lea Michele – nemlig å klippe håret kortere, slik at prosessen med å spare ut hårene du har mistet virke kortere.

Dessuten kan det også hende at hårproduktene man tidligere har brukt, ikke lenger passer til hårkvaliteten man har fått etter fødsel.

– Da kan det være lurt å gå til en frisør for en god konsultasjon og få laget en plan for det «nye» håret. De nye hårene som vokser ut er ofte skjøre og man må kanskje revurdere hvilken hårfarge man skal bruke, derfor vil vi også anbefale å pleie det nye håret ekstra godt, sa Vilde til KK i fjor.

Droppet julegaver - ga til veldedighet

Skuespilleren og sangeren Lea Michele giftet seg med forretningsmannen Zandy Reich (38) i California våren 2019 – etter å ha vært kjærester i to år.

Ved juletider i år delte hun et hyggelig foto av sin lille familie foran juletreet, og fortalte at hun i stedet for å gi julegaver til familie og venner i år, ønsket å støtte hjelpeorganisasjoner som retter fokus mot barns ve og vel.

«Å bli mor er den største gaven jeg kunne ha fått, og dette året har vært svært tøft for veldig mange. Hvert eneste barn fortjener trygghet og å bli tatt vare på. Våre varmeste tanker og bønner er med alle sammen gjennom helligdagene», skrev Lea Michele på vegne av familien.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer