Tenåringsforeldre - ikke gå i masefella!

Stein Erik Ulvund
Stein Erik Ulvund Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er villig til å lytte til tenåringen din, vil du oppleve at foreldrejobben blir langt enklere. Det er nettopp dette tenåringer etterlyser, forteller Svein Erik Ulvund: "Ta tenåringen med på diskusjon, og lytt til hans synspunkter". Hvis du skal du mase, velg de viktige og riktige tingene å mase om!

Det finnes få norske bøker om store barn. Mye litteratur og forskning dreier seg om babyer, men etter som barnet blir større er det stadig mindre litteratur for foreldre. Stein Erik Ulvund gir ut i disse dager femte og siste bok i serien "Forstå barnet ditt". Den anerkjente, norske professoren i pedagogikk ønsket å skrive en norsk bok for tenåringsforeldre. Bokens tittel er "Forstå barnet ditt 12-16 år". Han har selv overlevd 4 tenåringer, og mener at personlig erfaring har vært helt nødvendig for å skrive boken, i tillegg til sitt faglige ståsted.

Kontroll og frihetUlvund forteller om en 14 år gammel jente som sa: "Foreldrene mine bekymrer seg mye, og det har de god grunn til!"

Et ordtak sier: Det du ikke vet, har du ikke vondt av. Ulvund mener at dette blir direkte feil i denne sammenheng. Tenåringsforeldre som opplever å ikke ha oversikt, har det vondt. Hva gjør barnet mitt nå? Hvilket miljø oppholder hun seg i? Bruker hun rusmidler? Når kommer hun hjem i kveld?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer