- Tenåringsforeldre bør vurdere å senke kravene sine

Sosionom Mia Börjesson mener mange tenåringer går gjennom en slags «tenåringssorg».

FORELESER OM TENÅRINGSTIDEN: Sosionom og forfatter Mia Börjesson mener tenårene ikke er tiden for å innføre nye strenge krav. Foto: Privat
FORELESER OM TENÅRINGSTIDEN: Sosionom og forfatter Mia Börjesson mener tenårene ikke er tiden for å innføre nye strenge krav. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For mange foreldre er det naturlig å sette høyere krav til barna sine når de kommer i tenårene. Man ønsker at barna skal hjelpe til mer hjemme, holde styr på sine egne ting og sørge for å komme tidsnok til treninger og skole.

Mia Börjesson er sosionom, foreleser og har gitt ut flere bøker med fokus på tenåringstiden.

Hun mener tvert imot at dette er en periode hvor man kanskje bør vurdere å senke forventningene til barnet sitt.

– Når barnet kommer i tenårene skal de si farvel til barndommen sin. For enkelte kan dette bli en sørgeprosess, hvor de opplever at den omsorgen og beskyttelsen de har hatt ikke er der lenger. Når man er i en sorg er det ikke viktig å rydde på rommet eller å plukke ut av vaskemaskinen.

– Tenåringen skjønner ikke selv at han eller hun går gjennom en sorg og den er ikke like sterk hos alle. For noen kan det være en storm, mens andre opplever den som lett regn. Men når barnet er i sorg, bør man vurdere å senke kravene for en kort periode, sier hun.

LES OGSÅ: 6 gode råd til tenåringsforeldre

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.