Tenåringsmor:

Tenåringsmor Guro Fostervold Tvedten: - Jeg kan kjenne på panikk

Med to etterhvert store gutter i hus, er det ett spørsmål som presser seg på for tobarnsmoren.

TENÅRINGSMOR: Kommentarfeltet på Guro Fostervold Tvedtens Instagram-profil koker etter at hun nylig satte ord på noe veldig mange kjenner seg igjen i. FOTO: NTB
TENÅRINGSMOR: Kommentarfeltet på Guro Fostervold Tvedtens Instagram-profil koker etter at hun nylig satte ord på noe veldig mange kjenner seg igjen i. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hvordan kan jeg få stoppet tiden?»

Det spør den profilerte tv-profilen Guro Fostervold Tvedten (48) følgerne sine på Instagram under et bilde sammen med sine to sønner på 12 og 13 år.

Selv om hun anerkjenner at det er naturlig og sunt at barn flytter hjemmefra, innrømmer tobarnsmora at hun mer og mer kjenner på at det bare er noen få år til barna ikke trenger foreldrene like mye.

- Identiteten min er så sterkt knyttet opp til det å være mamma, så det blir sikkert rart, sårt og sikkert litt fint, fortsetter hun, og spør videre hvordan man kan venne seg til at barna snart vil begi seg ut på egne veier.

- En kjærlighetssorg

Innlegget har fått over 70 kommentarer, mange fra mødre som kjenner seg igjen i det 48-åringen skriver.

«De vil alltid trenge deg,» og «du vil bestandig være mamma», er det mange som trøster med.

Andre, som har vært gjennom overgangen, skriver at det var tomt, vondt og trist da barna flyttet ut, og beskriver løsrivelsen som en kjærlighetssorg.

Enkelte derimot, innrømmer imidlertid at det var godt ta redet endelig ble tomt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer