<b>IKKE GJØR DISSE TABBENE:</b> Peter Pappahjerte guider deg gjennom jungelen av gavene du ikke kjøper. Foto: privat
IKKE GJØR DISSE TABBENE: Peter Pappahjerte guider deg gjennom jungelen av gavene du ikke kjøper. Foto: privat Vis mer

Ti ting han ikke ønsker seg til farsdagen

– Ikke gjør disse gavetabbene, sier Peter Pappahjerte.

Publisert

Endelig snart farsdag; den årlige høytiden som setter oss fedre i høysetet. Som voksen mann er dette kanskje aller siste skanse innen festdager som holdes i ens ære. Julen handler kun om barna, bursdager feires kun hvert tiår i ren sympati fra ens jevngamle venner og jubileumsdager med frøkna er kun en dårlig kamuflert unnskyldning for at vi skal kjøpe rådyre gaver til dere.

SOM KNEIPPBRØD: – Uegnet som gave, mener Peter.
SOM KNEIPPBRØD: – Uegnet som gave, mener Peter. Vis mer

Men så er det dessverre slik at farsdagen ikke står like høyt i kurs hos alle. Derfor har farsdagen beklageligvis blitt et møtepunkt for halvhjertede gaver.

Om dette gjøres med bevisst overlegg eller i komplett uvitenhet vites ikke, men vi tar ingen sjanser og presenterer derfor følgende liste: 

Topp 10 gaver vi IKKE ønsker oss til farsdagen

Sokker

Dette er bare en kjedelig unnskyldning for å kjøpe noe uten å måtte legge verken tid, kjærlighet eller omtanke i det. Sokker er et kjedelig basisprodukt som er kjedelig å kjøpe og kjedelig å få.

Joda, det er absolutt en praktisk og helt grei gave, men sokker er som kneippbrød; fint å ha i skuffen, men uegnet som gave.

Det er et nødvendig basisprodukt, verken mer eller mindre. Er mannen din kun i besittelse av hullete årgangssokker som ikke tåler dagens lys, ja da er saken selvfølgelig en annen.

LES OGSÅ: Farsdag er teit

TVANGSTRØYEN: Billig er ikke bra! Foto: Shutterstock.com
TVANGSTRØYEN: Billig er ikke bra! Foto: Shutterstock.com Vis mer

 

Billige skjorter

Joda, det er veldig fint med skjorter, problemet er bare at billige skjorter ofte sitter på kroppen som en striesekk og skjorter man får på farsdagen vet man at noen veldig gjerne vil se deg bruke. Derfor blir det en skjorte du blir pent nødt til å bruke, selv mot egen vilje, og på så måte blir det faktisk en tvangstrøye.

 

SLIPS: – Helt utdatert! Foto: Shutterstock.com
SLIPS: – Helt utdatert! Foto: Shutterstock.com Vis mer

Morsomme slips

Slips er et utdatert og overdrevent formelt plagg som signaliserer jobb. Signaleffekten av å gi far et slips, heller derfor mot noe negativt og upersonlig. Går du i tillegg for et slips av typen tulleslips, gir du vekk et plagg som har den ekstra attributten at det også er komplett ubrukelig.

LES OGSÅ:  Pappa-panelet; spør oss gutta!

 

Kaffekopp med påskriften ”Verdens beste pappa”

Joda, det er helt sikkert søtt, men siden vi har en bro code som forbyr oss å ta med slike kopper på jobb, vi koppen bli værende i hjemmet. Og der får man jo heller ikke lov til å ha den, så lenge den ikke matcher resten av koppene i mors kjøkkenskap.

Så da må vi følge opp med å kjøpe en ”Verdens beste mamma”-kopp til morsdagen, fremfor å gi deg de perleøredobbene du egentlig ønsker deg. Bare en vennligsinnet advarsel altså.

NEI: Foto: Shutterstock.com
NEI: Foto: Shutterstock.com Vis mer

 

Blomster

Nei. Bare nei.

LES OGSÅ: Til alle slitne småbarnsmødre

 

Obskøne boksershortser

Det er jo ikke ofte man står og strutter i bare undertøyet foran sin kjære, men i de anledninger det skjer så vil man oftest føle seg både barsk og mandig.

Det aller siste man trenger i en sånn situasjon er en boksershorts med en gylf formet som en elefant med snabel og det hele.

Eller la oss snu på det, hvordan hadde dere damer likt å stå foran oss menn i en BH som gikk ned til livet og fikk puppestellet til å se ut som to slitte striesekker? Nemlig. La oss ikke latterliggjøre hverandre når vi er i bare småstoffet. Det betyr derimot absolutt ikke at vi ønsker oss… Se neste punkt

TO FLUER I EN SMEKK: Løs silkeboxer med sexy leopardtrykk. Garantert noe pappa IKKE vil ha!
TO FLUER I EN SMEKK: Løs silkeboxer med sexy leopardtrykk. Garantert noe pappa IKKE vil ha! Vis mer

Sexy undertøy

Dette er plagg kun ment for kvinner. Det nytter ikke å prøve å piffe opp stemningen på soverommet med frekke plagg for herrer.

Vi blir beklageligvis ikke på forvandlet til solbrune strippere bare ved å kline oss inn i nedverdigende undertøy.

Ingen g-streng i verden vil forandre det faktum at vi fortsatt kun er din lettere overvektige kjæreste med poser under øynene og hårlinje i retrett.

 

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com Vis mer

Pledd av tweed

Et raskt søk på nettet avslørte at pledd av Tweed visstnok er det vi menn ønsker oss til farsdagen.

Det er feil.

Her generaliserer jeg for alle og sier nei. Nei nei nei, ikke myke ting ment for mamma når hun skal se på Jakten på kjærligheten med tekoppen sin.

Ikke pledd, ikke tweed.

 

Pynteting til huset

Vi menn er høflige. Vi sier kanskje at vi også er interessert i hvordan det ser ut hjemme, men det er i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Vi ønsker ikke å vasse i hybelkaniner til knærne, den saken er grei, men å brenne av tusenvis av kroner på kubbelys og artige puter får være deres greie.

Tøfler: Svaret er NEI! Foto: Shutterstock.com
Tøfler: Svaret er NEI! Foto: Shutterstock.com Vis mer

Tøfler

Det er ikke det at tøfler ikke er fint. Jeg elsker tøfler. Problemet er bare at folk på jobben alltid spør hva man fikk til farsdagen. Å måtte svare ”tøfler” er et sosialt selvmord uten sidestykke og man vil for alltid bli stemplet som en innekatt.

 

Pysj

Her kan du faktisk score en innertier i det sjeldne tilfellet at mannen din faktisk bruker pysj fra før av. Gjør han ikke det, vil han aldri gjøre det. Liker man ikke å sove iført klær, så blir en pysj som å spise bananen med skallet på.

 

Ingen fasit på gavefronten

Med alt dette ryddet av banen tenker du kanskje: Men hva skal jeg kjøpe da?! Jeg skal ikke legge noen føringer, men tenk ”Mann” fremfor ”Innekatt”, tenk ”Han som renser sluket” fremfor ”Han som pjusker meg på ryggen”. Et godt sted å starte er ting som er laget av metall, har motor eller går på strøm.

Lykke til og god farsdag.  

Flere saker av Peter Pappahjerte:

Les også: pappahjerte.blogg.no
 
Første gang publisert 2013-11-08

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer