Til jenter og gutter med hestedilla

Ønsker barnet seg hest til jul? Nåja, det finnes også andre gaver en hestegal jente eller gutt også vil sette pris på å få!

BØKER OG ANNET TIL BARN SOM LIKER HESTER: Få tipsene her. Foto: NTB scanpix
BØKER OG ANNET TIL BARN SOM LIKER HESTER: Få tipsene her. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hester har en stor tilhengerskare blant jenter 8-15 år, og også en del gutter. Hesteinteressen starter gjerne i tidlig barneskolealder, og etter et år eller to med intens masing gir de fleste foreldre etter. Ja, du skal få begynne på rideskole! Her er bøkene, lydbøker og DVDer som står øverst på ønskelista. 

 

Faktabøker

 


 

Hestar og ponniar:
Basic hestelære til de aller minste. Språket er enkelt og tilpasset små barn (fra 5-6 år) Barna får lære om hestens instinkter og om stell og ridning. Perfekt for barn som skal ha, eller nylig har hatt sitt første møte med de firbente dyrene.

Les mer, bestillingsinfo m.m.

 


 

Hestedilla:
Dette er en lettlest Faktaløve om hest og ridning som gir en kort og enkel innføring i hestehold og grunnleggende ridning. Her får du alt du trenger å vite om hest, enten du har hestedilla eller er nysgjerrig på de store dyrene. Boka tar for seg følgende tema: Hest - en livsstil, Om hesten, Hestens språk, Livet i stallen, Stelle hesten, Utstyr til hesten og rytteren, Gangarter, Hestens helse, Jeg ønsker meg hest. Gode illustrasjonsbilder, og god oppbygning.

Les mer, bestillingsinfo m.m.

 


 

Hester:
En fantastisk bildebok. Nydelige bilder av hest og natur! Teksten i boken er nok beregnet på voksne, men flere av våre hesteinteresserte jenter fra 8 år og eldre fant det svært interessant å lese om de rasene de kjente. "Det er den peneste hesten jeg noengang har sett" var en av kommentarene forsideomslaget fikk. Forsidebildet er nesten god nok grunn i seg selv til å kjøpe boka.

Les mer om boka, bestillingsinfo m.m.

 


 

Våre hester:
En bok for store og små hesteentusiaster, illustrert med mer enn 280 fargebilder. 2. opplag. Boka gir en kort innføring i mange tema, blant annet om hestens historie, raser og bruksområder. Språket er tilpasset voksne, men våre hesteinteresserte barn likte å bli lest høyt til og bli forklart med et noe enklere språk ved behov. Mange flotte illustrasjonsfoto også her!

Les mer om boka, bestillingsinfo m.m.

 


 

Hesteboka
Bok for hesteinteresserte "viderekomne" som ønsker fagkunnskap om hest. Boka er tilrettelagt voksne evt. også ungdom. For deg som vil ha mer detaljert informasjon om hest og hestehold og vurderer hest på fór eller egen hest. Boken gir en innføring i hestens historie, adferd, viktige bygningstrekk, identifikasjon, bevegelser, ulike raser, bruk av hest, foring, helse og sykdommer, fruktbarhet og avl.

Les mer om boka, bestillingsinfo, m.m.

 


  

Hesteserier

Det finnes mange hesteserier til jenter 8-15 år. Her presenterer vi noen av dem.

Til jenter og gutter med hestedilla

 

Milla:
Milla, Freddy og Oda er tre venninner som alle er hektet på hester. I første bok oppdager de en gård med vanskjøttede hester og bestemmer seg for å ta affære. Men det blir vanskeligere enn de trodde, og plutselig befinner de seg i en farlig situasjon. Denne bokserien var så spennende at den ble lest som en "slukebøker" av vår 10-årige anmelder, som knapt hadde tid til å anmelde første bok før hun kastet seg over nummer to i serien. Historien utspinner seg rundt et ekte hestedrama, og spenningen bygger seg stadig opp til nye høyder. "Den mest spennende hesteserie jeg noensinne har lest!" mener hun.

Les mer, bestillingsinfo m.m.

Hest og hemmeligheter:
Om hester, hemmeligheter, Linn og stallgutten Sondre. De bor på en stor gård med mange hester, men Linn savner faren sin som er mye på reise – også lengter hun etter moren som på mystisk vis forsvant da hun bare var to år ...
Mia 10 år mener dette som serien: Bøkene er veldig spnnenende, i tillegg til hester, handler den også litt om kjærlighet, romantikk og drama. Dette er en serie jeg har lyst å lese, fordi den var både spennende og handlet om mitt favorittdyr - hester! En serie som man blir fort hekta på!

Les mer, bestillingsinfo m.m.

Ponnistallen:
Caro og jentene fra Vildes ponnistall opplever mange eventyr. Her kan du også lese om snobbete hestejenter som vil vinne konkurranser for enhver pris, jenter som blir stupforelsket og om mye annet.

Les mer, bestillingsinfo m.m.

Sigge
Bokserien handler om livet i stallen og ferske ryttere, og passer ypperlig for hestegærne jenter. Siggeserien har i følge jentene det beste omslaget. - Sigge er så søøøøt!

Les mer, bestillingsinfo m.m.

Ponni og gjengen
Den hestefrelste jenta "Ponni" er blitt sammen med fotballfrelste Johan. Men er hun egentlig forelsket? Helgeturen med rideklubben skal vise seg å gi svaret – i tillegg til en masse dramatikk.
Vår 8-årige anmelder mener: Fint med masse hester, og litt flaut med kyssing og sånt! *Frydefullt fnis!*

Les mer, bestillingsinfo m.m. 


 

Andre bøker, lydbøker og DVD: 

 

Silkesvarten på lydbok

Å, jada. Tårepersen som vi foreldre husker fra vår egen barndom slår fortsatt an! Det ville nesten ingen ende ta hvor lei seg og forarget jentene ble over hvordan det flotte dyret ble behandlet. Så vi kan trygt slå fast at Silkesvarten fortsatt engasjerer!

Les mer, bestillingsinfo

 

 

 


 

Villhestene på Ulvøya

Boka kom ut i 1999 og er skrvet av den profilerte forfatteren Anne B. Ragde. Den er fortsatt høyaktuell for både hesteinteresserte og andre som ønsker å lese en spennende historie. Boka er i serien Leseløve som er lette å lese, med korte linjer og stor skrift. Bøkene passer for barn fra syv år som kan få oppleve gleden ved å lese en hel bok selv.

Les mer, bestillingsinfo m.m.

 


Trigger på DVD

En sterk norsk barnefilm fra 2006, fullspekket av action, som handler om å overvinne sin frykt. Barneskuespiller Ann Kristin sømme gjør en strålende innsats som Alise i filmen, og vi har møtt henne senere i mange store produksjoner som f.eks. serien og filmen Orps.

Les mer, bestillingsinfo m.m.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer