Tilfeldig at noen bare får gutter eller bare jenter?

Se hva professoren svarer og hva statistikken avslører

TYPISK GUTTEFAMILIE Elin forteller at det finnes flere eksempler fra familien hennes på at det er overvekt av ett kjønn.  Foto: Privat
TYPISK GUTTEFAMILIE Elin forteller at det finnes flere eksempler fra familien hennes på at det er overvekt av ett kjønn. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Som gravid har jeg følt på meg at det var gutt med alle fire. Det har startet med at jeg plutselig har ligget våken om natta og tenkt på guttenavn, sier Elin Beate Johannessen.

Med samboeren Arne-Svenn og fire sønner i alderen ett til fem år, er Elin i et klart kjønnsmessig mindretall i familien.

Overvekt av ett kjønn i familien

Elin forteller at det finnes flere eksempler fra familien hennes på at det er overvekt av ett kjønn.

Arne-Svenn kommer selv fra en søskenflokk bestående av fire gutter, mens hennes mor var en av fire søstre. 

Selv er Elin godt fornøyd med å ha fire gutter og sier at hun egentlig ikke er så særlig opptatt av denne kjønnsbalansen. 

- Og tenk så fantastisk når guttene blir eldre og vi skal på badeland, mannen må holde styr på alle fire og jeg slipper alt som heter garderobestress, ler hun. 

BLOGGINNLEGG: Guttefamilier og jentefamilier?

Mener det er tilfeldig

Ifølge Professor Leif Edward Ottesen Kennair ved Psykologisk Institutt på NTNU, er det bare helt tilfeldig at enkelte familier har en tydelig overvekt av et kjønn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer