Ting du gjør annerledes med barn nummer to

– Jeg hadde mange fikse ideer med barn nummer en, som jeg bare droppet andre gang, forteller Kristine Storli Henningsen.

Å BLI TOBARNSMAMMA: Det her ikke uvanlig at mamma-ambisjonene endrer seg når man får barn nummer to.  Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
Å BLI TOBARNSMAMMA: Det her ikke uvanlig at mamma-ambisjonene endrer seg når man får barn nummer to. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man går gravid for første gang, er det vanskelig å ta inn over seg hvordan hverdagen med barnet vil bli. Men det er kanskje enda vanskeligere å se for seg hvordan det vil bli å få flere barn.

Enkelte mener det blir enklere når man får barn nummer to, men slett ikke alle er enige.

Mammanett har snakket med et knippe mødre for å høre hva det var de gjorde annerledes da de fikk barn nummer to.

Alt skulle være nytt

Jørgine Massa Vassastrand, også kjent som bloggeren «Funkygine», har ei jente på syv og en gutt på tre år. Hun forteller at hun gjorde «alt» annerledes da hun fikk yngstemann.

– Da jeg ventet datteren min Filippa brukte jeg vanvittig mye tid på planlegging; jeg kjøpte inn alt på forhånd og gikk masse i butikker. Jeg var også opptatt av at hun ikke skulle arve noe, alt skulle være nytt. Men det var ikke så nøye når jeg fikk Sokrates.

– Han fikk arve rosa pysjer av søsteren sin og jeg tok imot arveklær fra femten søskenbarn. Du kan si jeg at tok imot alt jeg ikke ville ha første gangen, smiler hun.

– Jeg var også flinkere til å lese for Filippa og lekte mer med henne på gulvet. Man har mye bedre tid til det når man har ett barn. Andremann må finne mer ut av ting på egenhånd, fordi det er en til som vil ha oppmerksomheten din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer