Vakre roser, stelleveske Oioi/Jollyroom, diamantring og kjede fra Thune eller hva med en flaske Bollinger?
Vakre roser, stelleveske Oioi/Jollyroom, diamantring og kjede fra Thune eller hva med en flaske Bollinger? Vis mer

Tips til barselgaver

Publisert

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal gi til den nybakte mammaen og babyen. Her er forslag i alle prisklasser! 

Det første besøket for å hilse på den nye verdensborgeren og de nybakte foreldrene er en fin anledning til å gi en hyggelig oppmerksomhet. De fleste tar med en hilsen til babyen, men mange synes også det er hyggelig å gi en liten gave til mor.

Ta med noe å bite i 

Hvor store eller små gavene skal være, avhenger selvsagt hvor nære du er familien. Om du er søster, svigerinne eller kanskje gudmor, vil det kanskje være naturlig med en større gave enn til venninner, naboer og andre slektninger.

Det første du bør tenke på er om mor har uttrykt noe ønske for fødselsgaver. Noen har kanskje alle de klærne de trenger etter eldre søsken, mens andre er sent ute og trenger «alt». Det er også store individuelle forskjeller når det gjelder preferanser rundt for eksempel babyfotografering og gjenstander med gravering, så her kan det lønne seg å underøke litt på forhånd, slik at man ikke «sløser» bort penger på produkter som ikke kan byttes.

LES OGSÅ: Barselkvinnen - dette skjer med kroppen din nå

Når dagen er kommet for barselvisitten er det lurt å ringe på forhånd. Både mor og barn kan ha underskudd på søvn, så om de ikke svarer på telefonen, er det i alle fall ingen god idé å ringe uanmeldt på døren.

En gest som vil bli tatt godt imot av de fleste, er om du tilbyr deg å ta med for eksempel lunsj, kaffe og kaker eller noen andre matvarer. Å bruke tid på baking og matinnkjøp de første dagene etter fødselen, er nok en syssel mange nybakte mødre blir glade for å slippe!

SØTE GAVER: Mor og barn-blomst fra Interflora, Mamma-magasin og en søt Plysjkanin fra Papirkompaniet.no.
SØTE GAVER: Mor og barn-blomst fra Interflora, Mamma-magasin og en søt Plysjkanin fra Papirkompaniet.no. Vis mer

  

Her er forslag til barselgaver for både mor og barn

Til den nybakte moren

Til barnet

DELTA I DISKUSJONEN: Hva bør man gi i barselgave?

Vær obs på dette: 

Gi bare sett av typen kopp og skål hvis familien har ønsket seg det. De kan ofte ende opp med fire –fem sett av samme type, sier en Mammanett-bruker.

Det kan være lurt å ikke kjøpe klær i de alle minste størrelsene (det er det eneste du kan være sikker på at de har nok av fra før)

Det er heller ingen god idé å kjøpe større klær til feil årstid; det hjelper jo ikke at man kjøper en sommerkjole i større barnestørrelse, hvis babyen bruker denne størrelsen på vinteren.

LES OGSÅ: Klær: Dette trenger babyen

Første gang publisert 2012-11-21

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer