Vanlife

Tobarnsfamilien bodde 7 måneder på 10 kvadrat

- Det ble mindre vanlig småkrangling i bobilen enn til vanlig.

ELSKER VANLIFE: Emma og Rikard ønsket å hoppe av «hamsterhjulet» for en periode og flyttet derfor inn i en liten bobil. Her sammen med barna Lowe og Lilly. FOTO: Privat
ELSKER VANLIFE: Emma og Rikard ønsket å hoppe av «hamsterhjulet» for en periode og flyttet derfor inn i en liten bobil. Her sammen med barna Lowe og Lilly. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

#vanlife, det vil si det å bo i en bil, har vært en økende internasjonal trend de siste årene. Mange hyller friheten i det å bo smått, da færre eiendeler og boligutgifter gir deg mulighet til å heller bruke pengene dine på å reise dit du måtte ønske.

Men er det egentlig mulig å bo slik om man er en familie, eller er dette en livsstil kun tilpasset enslige og par i den mest intensive forelskelsesfasen?

Etter en to uker lang bobilferie, ønsket det svenske paret Emma og Rikard å finne ut hvordan det ville fungere å leve «vanlife» med barna Lilly (6) og Lowe (1,5).

I desember 2018 leide de derfor ut huset sitt i Helsingborg og satte kurs nordover i sin nyinnkjøpte bobil.

– Vi ønsket først og fremst å få mer tid sammen. Vi kjente på at vi ville få så mye som mulig ut av denne perioden hvor barna fortsatt er små og før Lilly skulle begynne på skolen, forteller Emma (31).

– En annen viktig årsak var at vi ville bryte normen, gjøre noe annet og komme oss ut av «hamsterhjulet». Vi var veldig leie av alle kravene man kan oppleve rundt det å skulle ha en viss jobb, god lønn, stort hus og alle aktivitetene barna skal delta på hver uke. Vi følte at dette ikke lengre var noe vi ønsket å være en del av. Vi valgte derfor å gjøre noe «radikalt» for å bevise for oss selv og for andre at det faktisk er mulig å leve et annet liv enn det du tror du må leve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer