Reise med barn

Tobarnsfaren har besøkt alle verdens land

- Trist at jeg er en klimasynder, sier han.

REISE MED BARN: Den reiseglade danske familien har besøkt en lang rekke land som nok ikke er på bucketlisten hos de fleste. Fra venstre; Jonas, Charlotte, Jakob og Ava. FOTO: Privat
REISE MED BARN: Den reiseglade danske familien har besøkt en lang rekke land som nok ikke er på bucketlisten hos de fleste. Fra venstre; Jonas, Charlotte, Jakob og Ava. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg kommer aldri til å slutte med å reise og det er fortsatt mange steder jeg ikke har sett, sier Jakob Øster (47).

31. juli i år oppnådde den danske tobarnsfaren målet sitt om å besøke alle verdens land, noe han regner som de 193 FN-landene pluss Kosovo, Vatikanstaten og Taiwan.

Det siste landet han kunne krysse av på listen var Eritrea og med seg på turen hadde han samboer Charlotte Felk og deres to barn Ava (12) og Jonas (10).

Var redd for å fly

Idéen om å skulle besøke alle verdens land kom ifølge Jakob gradvis. Som barn reiste han aldri med familien sin og han var faktisk redd for å fly. Men han elsket å lese tegneserier som Tintin og Donald Duck, og drømte om å besøke eksotiske destinasjoner.

Da han hadde besøkt cirka 80 land meldte han seg inn i De Bereistes Klubb, en klubb som også finnes i Norge under navnet Travellers Club. Her fikk han mange nye kontakter som kunne hjelpe ham med å besøke de vanskeligst tilgjengelige landene i verden og det gikk opp for ham at det faktisk kunne være mulig.

– Jeg fant også ut hvor vennlige og like folk er på tvers av rase og religion, og hvor sikker verden er hvis man bare reiser til de riktige stedene, har de riktige kontaktene og er god til å vurdere mennesker man møter. Men det var først da jeg hadde besøkt 150 land at jeg offentlig meddelte at jeg ville forsøke å besøke alle, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer