Amming:

Tobarnsmamma: - Jeg tror det er flere som velger å amme søskenpar enn det man vet om

Ifølge Ammehjelpen kan det å amme søsken ha flere fordeler, både for mor og barn.

AMMING: Det er ikke nødvendig å avslutte ammingen når man venter et nytt barn. Illustrasjonsfoto: Khrystofor/NTB Scanpix
AMMING: Det er ikke nødvendig å avslutte ammingen når man venter et nytt barn. Illustrasjonsfoto: Khrystofor/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å få to barn veldig tett byr på mange gleder og utfordringer. Et spørsmål en del mødre med to tette barn må ta stilling til, er hvorvidt de skal fortsette å amme det eldste barnet etter at det yngste barnet er født.

Helsedirektoratet anbefaler at barn ammes hele det første året, men ifølge Nasjonal kompetansetjeneste for amming finnes det flere helsegevinster ved å amme barn en god del lengre enn det.

Langtidsamming og tandemamming (det å amme to barn med forskjellig alder), er imidlertid noe som fortsatt vekker oppsikt og noe de fleste nok foretrekker å gjøre bak lukkede dører.

En som har fått erfare dette, er tobarnsmamma Jeanette Langmo (24). Hun forteller at hun allerede under graviditeten med datteren Sanna (8 mnd) begynte å få spørsmål om hun ikke snart skulle slutte å amme sin eldste datter Sophia (2).

– Sophia var bare ni måneder da jeg ble gravid og jeg hadde et ønske om å amme henne en god stund til. Men fordi jeg fikk så mange kommentarer og spørsmål, var jeg litt i tvil om jeg skulle fortsette, forteller hun.

Jeanette tror mange ser på tandemamming som noe rart og at dette fører til at ikke alle tør å snakke om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer