Stress:

Tobarnsmødre er 40 prosent mer stressa enn andre

Stresser du alt for mye? Slik kan du redusere stresset og gjøre hverdagen din bedre.

STRESSA TOBARNSMØDRE: Det kommer kanskje ikke som noen bombe, men ifølge en ny studie er fulltidsarbeidende mødre de aller mest stressa. FOTO: NTB
STRESSA TOBARNSMØDRE: Det kommer kanskje ikke som noen bombe, men ifølge en ny studie er fulltidsarbeidende mødre de aller mest stressa. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det kommer kanskje ikke som en stor overraskelse på mange mødre, men en britisk studie slår fast at mødre som jobber fulltid er mer stresset enn den øvrige befolkningen.

Studien som ble ledet av professorer fra universitetene i Manchester og Essex, analyserte data fra 6025 deltakere og er ifølge The Guardian en av de største undersøkelsene i sitt slag.

Tobarnsmødre mest stressa

Studien viser at fulltidsarbeidende mødre er 18 prosent mer stressa enn andre og at stressnivået øker med antall barn.

Blant fulltidsarbeidende tobarnsmødre hadde hele 40 prosent en hverdag preget av kronisk stress.

Psykolog Cecilie Honningsvåg hos Institutt for Psykologisk Rådgivning, kjenner ikke til om det er gjort lignende studier her i Norge, men hun tror dette bildet også stemmer ganske bra her til lands.

– Hvis man sammenligner heltidsansatte med og uten barn, vil jeg anta at stressnivået generelt sett er høyere hos de som har barn. Man blir raskt fanget inn i tidsklemma fordi det er mye som skal gjøres når det kommer til husarbeid, samt omsorg og oppfølging av barnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer