Tobarnsmoren Anja er lei av å høre at det er synd på skilte foreldre som ikke får feire jul med barna sine

- Da en bekjent hørte at barna skulle feire jul med faren sin, sa hun «Stakkar dere, skal dere ikke få feire jul sammen?». Dette gjorde meg forbanna! 

FEIRER IKKE JUL SAMMEN: Mens Ida og Vilde tilbringer julen med far og besteforeldre i Spania, skal mamma Anja feire med familien hjemme i Norge. - Men det er slett ikke synd på oss, sier Anja. Foto: Privat
FEIRER IKKE JUL SAMMEN: Mens Ida og Vilde tilbringer julen med far og besteforeldre i Spania, skal mamma Anja feire med familien hjemme i Norge. - Men det er slett ikke synd på oss, sier Anja. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Mange skilte foreldre har feil fokus når de skal feire jul uten barna sine, mener tobarnsmamma Anja Holt.

På bloggen sin tar hun til orde for at foreldre bør slutte å syte over at de ikke får feire jul sammen med barna sine.

Innlegget ble inspirert av en kommentar hun fikk fra en bekjent i fjor.

– Da vedkommende hørte at barna skulle feire jul sammen med faren sin, sa hun «Stakkar dere….skal dere ikke få feire jul sammen?!». Dette gjorde meg eitrende forbanna fordi vi har kommet frem til en løsning som fungerer for oss og det er faktisk ikke synd på ungene våre!

– Jeg reagerte også på at hun sa det slik at jentene mine kunne høre det, de skal jo ikke ha dårlig samvittighet for et valg som er tatt og som er avklart og greit, sier hun.

Helt greit å gi fra seg «sin» jul

Døtrene Ida (13) og Vilde (11) skal i år som i fjor feire julen sammen med faren sin og besteforeldrene som bor i Spania.

Selv om de i utgangspunktet har en delt samværsordning, synes Anja det er helt greit å gi fra seg «sin» jul.

– Hvis ungene har lyst til det, så er det deres valg. Jeg skjønner godt at de vil tilbringe to uker sammen med besteforeldrene sine som bor der og jeg synes det er viktigere at de klarer å holde den kontakten enn at jeg skal kjempe for den ene kvelden. Det viktigste for meg er at de får en kjempefin juleferie. Når de har det godt så har jeg det godt også, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer