<strong>MAMMA OG FORRETNINGSKVINNE:</strong> Britiske Flo Broughton gjør stor suksess med sjokoladebedriften sin. Samtidig er hun mor til to. Les om hvordan hun takler den hektiske hverdagen! Foto: Skjermdump / Instagram / @choconchoc
MAMMA OG FORRETNINGSKVINNE: Britiske Flo Broughton gjør stor suksess med sjokoladebedriften sin. Samtidig er hun mor til to. Les om hvordan hun takler den hektiske hverdagen! Foto: Skjermdump / Instagram / @choconchoc Vis mer

Flo Broughton

Tobarnsmoren Flo Broughton gjorde sjokoladehobbyen om til en millionbedrift

Nå forteller hun hvordan det hele startet, og hvordan hun sjonglerer livet som mamma og forretningskvinne.

Publisert
Sist oppdatert

For 13 år siden begynte britiske Flo Broughton (37) med noe som skulle vise seg å være mer enn en julegavenødløsning. Broughton, som da nettopp hadde blitt ferdigutdannet grafisk designer (psst: les også spørsmålene det ikke er lov å stille under et jobbintervju), hadde ikke penger til å kjøpe julegaver til venner og familie. Flo brukte derfor mye tid på kjøkkenet hvor hun lagde gavene selv med hjelp av faren sin. Sammen lagde de forskjellige former som hun deretter fylte med sjokolade, som deretter ble gitt bort i gaver, som i dag har blitt til en bedrift som drar inn over 10 millioner norske kroner i året.

- Det var etter at familie og venner foreslo at vi burde gjøre om hobbyen vår til en fulltidsjobb. Vi skjønte raskt at vi hadde noe spennende på gang, og etter at vi fikk strålende tilbakemeldinger på en utstilling, visste jeg at jeg bare måtte fortsette med det, forteller Broughton til Daily Mail.

Flo begynte å lage sjokolade som lignet på alt fra kopper til trær, som gjerne hadde søte hilsninger som «jeg elsker deg mer enn sjokolade» på dem. Men, det skulle vise seg at folk var interessert i noe langt mer avansert enn dette. Siden sjokoladeforetaket startet, og har holdt på i 13 år, har Flo laget spesialdesignet sjokolade for Sting, Mary Berry, David Cameron, Michael McIntyre og Nicholas Cage.

LES OGSÅ: - Det kan være vondt å se alle de «perfekte» familiene om du selv ikke er med i pakken

Livet som mamma og forretningskvinne

Broughton forteller til Daily Mail at hun og faren i starten bare investerte i utstyret som var nødvendig for å lage sjokolade i litt større mengder. Hun jobbet dag og natt på et fabrikkgulv hvor hun lagde sjokoladen som i dag selges under navnet «Choc on Choc». Sjokoladen har også blitt tatt opp av store varehus som Harrods og Selfridges.

- Siden den gang har bedriften vokst fra å være på kjøkkenet mitt hjemme til å ha over 30 ansatte som produserer 60 tonn sjokolade i året. Det at disse varehusene la merket til oss fikk virkelig satt fart på ting. 

LES OGSÅ: Nissene til Hilde er så populære at det er 15 års ventetid!

Noen år etter at Broughton sto på kjøkkenet sitt og lagde sjokoladejulegaver, ble hun gravid med sitt første barn, Charlie. Flo forteller at graviditeten motiverte henne til å utvikle bedriften sin enda mer og gjøre det mye større, men at hun også ikke var helt sikker på hvordan hun skulle klare å sjonglere livet som mor og forretningskvinne.

- I starten slet jeg litt med tanken at jeg ikke kom til å ta like mye del i selskapet. Helt fram til han ble født, jobbet jeg 12 timers dager i fabrikken hvor jeg lagde sjokolade på dagen og gjorde regnskapet på kvelden. Til slutt innså jeg at dette går fint uten meg en stund og at jeg hadde et fantastisk team rundt meg.

Hennes yngste, Sienna, ble født tre år senere og på det tidspunktet dro bedriften til Flo Broughton inn over 10 millioner norske kroner i året. 

- Ja, jeg har fått hjelp av familien min, og vi har hatt en barnepike som har hjulpet oss. Hvis ikke hadde nok ikke dett gått rundt. Men, jeg har også måtte lære med å jobbe smartere etter at barna kom. Alt jeg kan har jeg lært selv, og det er hardt arbeid, drivkraft og målsettingen som har fått meg dit jeg er i dag. 

- Hver dag er helt forskjellig, men jeg sørger alltid at jeg får tid til å hjelpe barna mine med lekser, følge dem på skolen, og tilbringe tid med dem hver eneste dag.

LES OGSÅ: «Når mammaer er sliten, gråter de på badet»

My lovely two... this is How we roll, Sienna getting a shoulder ride off Charlie #love #toddler #children

Et bilde publisert av Choc On Choc (@choconchoc)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer