Svangerskapsforgiftning

Tobias måtte hentes ut av mammas mage tre måneder før tiden

– Alt gikk så fort, alt var så alvorlig. Jeg var egentlig litt i en tåke av redsel og fortvilelse.

FØDT PREMATUR: Graviditeten og fødselen skulle bli ganske annerledes enn Silje og Joakim hadde sett for seg. Lille Tobias måtte nemlig bli født i svangerskapsuke 27 på grunn av alvorlig svangerskapsforgiftning. FOTO: Privat
FØDT PREMATUR: Graviditeten og fødselen skulle bli ganske annerledes enn Silje og Joakim hadde sett for seg. Lille Tobias måtte nemlig bli født i svangerskapsuke 27 på grunn av alvorlig svangerskapsforgiftning. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Silje Gunnarsdottir (23) forteller at gleden var stor da hun og samboer Joakim Jørgensen Henriksen (24) for cirka ett år siden oppdaget at de ventet sitt første barn.

Graviditeten og fødselen skulle imidlertid vise seg å ikke bli helt slik de hadde forventet.

Flere symptomer på svangerskapsforgiftning

I tillegg til typiske graviditetsplager som sterk kvalme, begynner Silje å få mye vann i kroppen. Først tenker hun at dette er normalt og legger derfor ikke særlig vekt på symptomene.

– Men etter noen dager begynte jeg å få en ekstrem hodeverk. Det var som et trykk som aldri ga slipp, så jeg følte meg konstant i en boble av smerte. Jeg spiste hodepinetabletter som om det var godteri, forteller hun.

– Jeg var på denne tiden også på en 3D-ultralydundersøkelse hvor det kom frem at barnet var litt mindre enn det han egentlig burde være, men hun som tok ultralyden sa ikke noe mer om det så jeg trodde ikke det gjorde noe.

Tidlig i svangerskapet oppsøker Silje også legevakten fordi hun tror hun kan ha fått en urinveisinfeksjon. Dette er ifølge Lommelegen.no vanlig hos gravide men noe som alltid må behandles på grunn av fare for spredning til øvre urinveier og utvikling av komplikasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer