Tok VM-gull ti måneder etter fødselen

GJORDE DET PÅ SIN MÅTE: Skiskytter Ann Kristin Flatland var tilbake på pallen ti måneder etter at hun fødte datteren Anne.  Foto: Privat og Jon Gustavsson NSSF
GJORDE DET PÅ SIN MÅTE: Skiskytter Ann Kristin Flatland var tilbake på pallen ti måneder etter at hun fødte datteren Anne. Foto: Privat og Jon Gustavsson NSSF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ingen utøvere er like, ingen kvinner er like og ingen unger er like. Jeg brukte tiden jeg trengte, og gjorde det på min egen måte, sier Ann Kristin Flatland til Mammanett.

I april 2012 fødte skiskytteren datteren Anne. I forkant hadde hun sagt at hun mest sannsynlig ikke vill returnere til toppidretten etter å ha blitt mor.

– Jeg har tatt det litt som det kom. Man vet jo aldri hva slags barn man får, og hvordan man selv føler seg etter å ha blitt mor og situasjonen rundt. Så jeg lot det stå litt åpent, sier hun.

Men lysten til å komme tilbake i form meldte seg allerede etter tre måneder.

Da hadde jeg blitt kjent med datteren min og visste at det fungerte bra. Man har jo lyst til å komme tilbake i formen man var. Da datteren min var født hadde jeg lagt på meg litt, og jeg kjente på at jeg gjerne ville komme i god form igjen. Jeg begynte med å gå raske turer. Men de første seks ukene kalles jo barseltid, og jeg forstår virkelig hvorfor det heter det. Kroppen begynner først å fungere tilstrekkelig til ordentlig trening først etter seks til åtte uker, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer