Mobbing

Tone Marie brukte nesten all fritid på å kjempe mot mobbinga av sønnen. Så fikk hun en telefon

– De siste syv årene har jeg i snitt sovet fire timer i døgnet. Det har vært et evig tankekjør.

MOBBING: Etter flere års kamp for sønnen, startet Tone Marie en egen pårørendegruppe for mobbing. FOTO: Privat
MOBBING: Etter flere års kamp for sønnen, startet Tone Marie en egen pårørendegruppe for mobbing. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Tone Marie Ilseng har opplevd noe av det aller verste foreldre kan stå i; i syv år ble sønnen Robin (17) utsatt for grov mobbing. Kampen for at sønnen skulle få en god hverdag ble til slutt som en ekstrajobb for trebarnsmoren.

– Med en gang jeg var ferdig på arbeid, startet jobben med å ringe rundt til ulike instanser for å høre hvordan det lå an i mobbesaken. De siste syv årene har jeg i snitt sovet fire timer i døgnet, da det har vært et evig tankekjør, sier hun.

I 2021 valgte sønnen selv å stå frem i lokalavisen Glåmdalen, hvor han fortalte hva han ble utsatt for. Sosial utfrysning i skolegården og stygge meldinger i sosiale medier var dagligdags for gutten, som gikk gjennom nesten hele barne- og ungdomsskolen uten venner.

System som ikke fungerer

Tone Marie beskriver en frustrerende prosess bestående av gjentatte møter med skolen og innmelding til Statsforvalter, uten at det gjorde Robins liv bedre.

Hun understreker at hun hele tiden har hatt en god dialog med skolen, men sier at man som forelder i mobbesaker ofte opplever at man jobber mot et system som ikke fungerer i praksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer