Vaksinasjon

Toppblogger vaksinerte sønnen - fikk et ras av hatmeldinger

28-åringen fikk massiv kritikk etter at hun skrev på sin Instagram-story at hun og sønnen var på vei til legen for å ta vaksine.

KRITIKK: Etter at Kenza fortalte til følgerne sine at hun var på vei til legen for noen dager siden for å gi sin tre måneder gamle sønn sin første vaksine, eksploderte innboksen hennes med hatmeldinger. FOTO: Instagram/skjermdump
KRITIKK: Etter at Kenza fortalte til følgerne sine at hun var på vei til legen for noen dager siden for å gi sin tre måneder gamle sønn sin første vaksine, eksploderte innboksen hennes med hatmeldinger. FOTO: Instagram/skjermdump Vis mer
Publisert

Det viser seg at det tydeligvis ikke bare er en dans på roser å dele av livet sitt med nærmere to millioner mennesker. Helt siden den svenske influenceren og klesmerke-gründeren Kenza Zouiten Subosic (28) ble mor for aller første gang i juni i år, har kritikken haglet inn ved flere anledninger.

Hun har siden fødsel delt omtrent alt av erfaringer og tanker rundt det være en nybakt mor, og diskusjoner om alt fra offentlig amming til søvn har skapt overskrifter i mediene. Denne gangen var det vaksinemotstanderne som ble provoserte av det hun la ut.

LES OGSÅ: Modellen Sarah Stage får mammakritikk - ser du hvorfor?

Massiv kritikk

Nylig delte nemlig Kenza at hun var på vei til legen for å vaksinere Nikolas (sønnen) for første gang - noe som åpenbart fikk enkelte til å se svart. Hun ble nærmest overøst av hatmeldinger fra folk om hvor dårlig mor hun var som vaksinerte barnet sitt og hvor farlig det er å ta vaksine. Noen av kritikerne gikk til og med så langt at de sendte henne bilder av avdøde babyer.

Kenza ble tydelig opprørt av tilbakemeldingene, og valgte selv å svare på den massive kritikken.

- Ok, nå må jeg si noe - for dette gjør meg veldig opprørt. Dere kan virkelig ikke sende meg bilder av barn som har dødd av vaksiner rett etter at jeg har vaksinert min sønn, sier hun i en videoblogg før hun fortsetter:

- Jeg er voksen, mannen min er voksen, så vi er i stand til å ta egne beslutninger som vi tror er det beste for vår sønn. La oss få styre vårt eget liv, så får dere styre deres. Det handler bare om sunn fornuft, så slutt.

View this post on Instagram

A little prince in his castle 👑

A post shared by Kenza Zouiten Subosic (@kenzas) on

Ikke den eneste

Kenza er forøvrig ikke den eneste som har fått kritikk for å ha vaksinert barnet sitt. KK har tidligere gjort et intervju med den svenske Instagram- og yogastjerna Rachel Bråthen (31).

Hun har gjort kjempesuksess på sosiale medier, og gjennom blogg og Instagram der hun har flere millioner følgere, deler hun bilder fra sin hverdag på Aruba, hvor hun bor sammen med ektemannen Dennis Schoneveld og datteren Lea Luna.

Men da hun for et par år tilbake delte et fotografi av datteren med plaster på låret etter en vaksinasjon, fikk hun en type respons hun ikke hadde forutsett.

«Lykke til, du har akkurat drept barnet ditt!»

Flere av følgerne hennes var svært opprørte over at hun hadde valgt å vaksinere barnet sitt og sammenlignet det med å gi barnet gift.

– Jeg visste at en del mennesker var for og en del imot, men jeg hadde ingen anelse om at det var så radikalt og følsomt. Jeg har aldri før sett så mye hat i et kommentarfelt, sa hun til KK.

– Mange kommentarer var ekstremt sårende og rett og slett skremmende. Jeg fikk kommentarer som «Lykke til, du har akkurat drept barnet ditt!» og «Sørg for at du ser hvert pust hun tar i kveld, da et av dem kan være hennes siste». Det var grusomt!

Selv om hun har såpass mange følgere på Instagram fortalte hun at hun sjelden får denne typen tilbakemeldinger.

– Som ny mamma bidro det ekstremt mye på redslene mine. Jeg lå våken hele natten, urolig for at hun skulle dø. Ingenting er verdt det, sa hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer