Trassalder

Trass er en nødvendig del av barnet utvikling. Foto: Shutterstock ©
Trass er en nødvendig del av barnet utvikling. Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har hatt eller har et barn på 2-3 år vil nok ha opplevd mange runder med sterk vilje og raseri hos barnet. Dette oppleves noen ganger vanskelig for mange foreldre! Men trassalder er en viktig fase i barnets utvikling, som både barnet og foreldrene kommer styrket ut av.

Når barnet er rundt to år, er viljen godt utviklet, men barnets vilje til å utføre ting, er ofte større enn evnen. Barn i 2 års alderen skjønner og forstår mer enn det får uttrykt gjennom språket. Derfor kan de bli svært frustrert når de ikke blir forstått eller får sagt det ønsker, - slik at andre forstår hva en vil og mener.

Ofte vet ikke 2 åringen selv hva han vil og trenger hjelp av voksne som bestemmer for en. Ikke for mange spørsmål, lurt å gi barna feks. 2 valg. Opplevelse over å kunne velge kan føles godt. Eksempel: Valg mellom 2 luer, men ikke valg om barnet skal bruke lue eller ikke. Eller: Voksne stiller ofte spørsmål; "Har du lyst å legge deg?" Egentlig har ikke barnet mulighet til å velge dette, men vi voksne stiller spørsmål for å være mer "hyggelige". Dette kan barnet bli svært frustrert over og kan tro at det har reelt valg

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer