Tre barn er greit. Deretter kommer fornærmelsene

Sjekk de utrolige kommentarene familiene med mange barn får!

TYPISK GUTTEFAMILIE Elin forteller at det finnes flere eksempler fra familien hennes på at det er overvekt av ett kjønn.  Foto: Privat
TYPISK GUTTEFAMILIE Elin forteller at det finnes flere eksempler fra familien hennes på at det er overvekt av ett kjønn. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elin Beate Johannessen (31) og Arne-Svenn Jakobsen (33) er foreldre til Arn Magnus (5), Brage Sakarias (3,5), Sigur Olai (2) og Einer Mikal (9 mnd).

Med fire barn såpass tett, mangler det ikke på reaksjoner fra folk de treffer.

Flest positive kommentarer

– De fleste er positive. De sier gjerne «wow, det er imponerende!» eller «hvordan har dere sovet de siste fem årene??», smiler Elin.

– Mange er oppriktig nysgjerrige og lurer på hvordan det er med så mange og tette unger. Noen fordi de selv har to tette og lurer på å få flere, andre fordi de synes det er mer enn nok å hanskes med to unger med flere år mellom seg, sier hun.

Fleiper om prevensjon

Men det å skulle fortelle venner og bekjente om familieforøkelse er ikke alltid like greit.

Selv om Elin tror at de fleste kommentarene er ment som tull, er enkelte av dem litt «på kanten».

– Særlig mannen min har fått sleivete kommentarer om at han må da klare å holde fingrene av fatet. Mitt inntrykk er at særlig menn kan komme med fleipete kommentarer om prevensjon og sex, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer