Tre forgiftninger barn er spesielt utsatt for

Dette får Giftinformasjonen mest spørsmål om nå. Se hva du skal gjøre dersom uhellet er ute

LETT TILGJENGELIG FOR BARN: Foreldre eller besteforeldre er kanskje ikke så vant til å tenke på at medisiner må pakkes vekk - også på hytta. Foto: NTB Scanpix
LETT TILGJENGELIG FOR BARN: Foreldre eller besteforeldre er kanskje ikke så vant til å tenke på at medisiner må pakkes vekk - også på hytta. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lommelegen.no: Giftinformasjonen er det​ nasjonale rådgivnings- og kompetanseorganet vedrørende akutte forgiftninger og forgiftningsfare i Norge. De er i beredskap hele døgnet, alle dager i året. 

– Vi får rundt 40 000 henvendelser i året og mer enn 100 i døgnet. Det er spesielt mange henvendelser om sommeren, antakelig fordi det er en tid hvor folk ofte er ute av dagliglivet og de vanlige rutinene sine, forklarer seniorrådgiver Mari Tosterud ved Giftinformasjonen, til Lommelegen.no. 

LES OGSÅ: Dette er de vanligste feriesykdommene

1. Barn spiser legemidler

Om sommeren er ofte legemidlene ute av de vanlige oppbevaringsstedene og er mer tilgjengelig for små barn. Barna er gjerne mer sammen med besteforeldre som bruker sterkere legemidler, som for eksempel ikke oppbevares i et medisinskap på hytta, slik som det gjør hjemme. 

– Når tablettene står på nattbordet eller ligger i væska, er det plutselig så mye lettere å smake på pillene til foreldrene, bestefar eller bestemor. Det er vårt hjertesukk. Vi ser mye av dette, sier Tosterud. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer