Reise alene

Trebarnsmor Anine reiser på ferie helt alene

Dårlig samvittighet over å la partner og barn være hjemme alene? Det å ta seg et friminutt fra hverdagen kan ifølge familieterapeut ha en positiv påvirkning på samspillet i familien.

REISER GJERNE PÅ ALENEFERIE: - Alle har godt av å ha litt tid alene, slik at man får være seg selv og ikke bare være forelder hele tiden, mener Anine von Krogh. FOTO: Privat
REISER GJERNE PÅ ALENEFERIE: - Alle har godt av å ha litt tid alene, slik at man får være seg selv og ikke bare være forelder hele tiden, mener Anine von Krogh. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Husmorferie var opprinnelig et sosialt hjelpetiltak som ble etablert etter andre verdenskrig. Ifølge Store norske leksikon fikk vanskeligstilte husmødre med barn støtte fra staten til kortvarige ferieopphold.

Ordningen ble opphevet i 1981, men begrepet husmorferie brukes fortsatt som en betegnelse for kvinners behov for å ta en pause fra familien.

Men er det egentlig rettferdig av oss kvinner å la mann og barn være hjemme, mens vi selv reiser av sted på ferie?

– Ja så absolutt, mener Anine von Krogh (37). Som mamma til tre barn i alderen åtte måneder til 11 år, har hun flere ganger tatt seg små pauser vekk fra resten av familien.

– Mange mødre får dårlig samvittighet dersom de stikker fra barna sine i to-tre dager, noe jeg tror er et typisk mammasyndrom. Men slik tenker ikke jeg i det hele tatt. Alle har godt av å ha litt tid alene, slik at man får være seg selv og ikke bare være forelder hele tiden, sier hun.

Reiste til Spania uten mann og barn

Da hun var gravid med sitt yngste barn, tilbrakte hun noen dager alene i familiens leilighet i Spania. Her brukte hun tiden på å gå turer, titte i butikker og spise på restaurant helt alene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer