Fattigdom i Norge

Trebarnsmor ba om hjelp til jul på FINN - ble hetset

– Jeg føler meg så liten og lite verdt, samtidig blir jeg sint over at noen som overhodet ikke kjenner meg eller vår situasjon, kan anta slike ting om oss.

BA OM HJELP TIL JUL: Trebarnsmoren ble veldig overrasket og lei seg av responsen hun fikk på annonsen. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB
BA OM HJELP TIL JUL: Trebarnsmoren ble veldig overrasket og lei seg av responsen hun fikk på annonsen. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Monica», som ønsker å fortelle sin historie anonymt, er gift og mamma til tre små barn. På grunn av familiens vanskelige økonomiske situasjon, har hun som så mange andre bedt om hjelp til jul i en annonse på FINN.

I annonsen spør hun om noen kan avse brukte klær og leker til barna, eller gi familien litt mat til jul.

Dette er det andre året Monica ser seg nødt til å legge ut en slik annonse og så langt har responsen vært blandet. Mens noen personer har tilbudt seg å hjelpe familien, har andre benyttet anledningen til å fortelle hva de mener om folk som legger ut slike annonser.

Hun har blant annet fått meldinger fra personer som beskylder henne for å prioritere alkohol og narkotika foran barna sine.

En person tipser om at hun kan lete etter mat i søppelcontainere og skriver at hun heller burde hjelpe barna sine ved å plassere dem i fosterhjem.

Monica forteller at det er ekstremt sårende å motta denne typen meldinger.

– Jeg føler meg så liten og lite verdt, samtidig blir jeg sint over at noen som overhodet ikke kjenner meg eller vår situasjon, kan anta slike ting om oss. Jeg har aldri vært borti narkotika og det er flere år siden jeg rørte alkohol. Vi er de som setter barna våre først, uansett, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer