<b>RYDD I SKAPET:</b> - Det er lurt å rydde vekk alt som ikke passer, så får du bedre overblikk i garderoben og slipper å irritere deg over ting som ikke lenger passer. En enkel kardigan er supert over t-skjorter og skjorter, råder KKs moteekspert Silje Pedersen. Foto: Sara Johannesen
RYDD I SKAPET: - Det er lurt å rydde vekk alt som ikke passer, så får du bedre overblikk i garderoben og slipper å irritere deg over ting som ikke lenger passer. En enkel kardigan er supert over t-skjorter og skjorter, råder KKs moteekspert Silje Pedersen. Foto: Sara Johannesen Vis mer

Trendy og fin uten gravidklær

Gravid? Her er moteekspert Silje Pedersens beste klestips. Slik fremhever og skjuler du magen.

Publisert

– Jeg er ikke imponert over utvalget av gravidtøy. Det meste er utrolig kjipt og lite kledelig. Mitt tips er heller å gå opp et par størrelser i de merkene du allerede liker. Jeg er opptatt av å fortsatt være tro mot min stil og kle meg i mye av det samme jeg ville gått i, uansett om magen vokser, sier Silje Pedersen, moteredaktør i KK, til mammanett.no.

SIKKER VINNER: Skinnjakken er noe av det KKs moteredaktør Silje Pedersen bruker mest av om dagen.  Foto: Privat
SIKKER VINNER: Skinnjakken er noe av det KKs moteredaktør Silje Pedersen bruker mest av om dagen. Foto: Privat Vis mer

Motesilje er selv gravid i sjette måned og deler sine motetips på bloggen mens magen vokser. I likhet med mange andre gravide, synes også moteredaktøren at det til tider kan være vanskelig å kle seg.

– Jeg tror man må finne et par antrekk som fungerer uansett og som man kan dra på seg når man har null inspirasjon. For meg er det enten en kul genser, jeans og boots eller skjorte, kardigan og vippeskjørt, forteller Pedersen.

LES OGSÅ: Ammeklær: Klærne du vil elske etter fødselen

Ikke gå i tights- og genser-fellen

– Hva bør gravide unngå å ha på seg?

– Noe jeg ofte ser er at man kjøper seg altfor store plagg når man er gravid, og da ser man faktisk større ut enn det du er. Dette gjelder spesielt tunikaer og løse, vide uformelige topper. Jeg tror det også er ekstremt enkelt å bare gi opp når buksene ikke går igjen, og bare gå rett i tights- og genser-fellen, forklarer Motesilje, og legger til:

– Kroppen endrer seg, og tro meg jeg vet det er tøft med alle hormonene, men det er bare å omfavne det!

Selv om hun synes det er gøy med trender, er det faktisk basisplaggene som så langt har reddet hennes kleskriser.

– Skinnjakken, trenchcoaten, jeans, boots og strikkegensere er det jeg bruker mest. Sats heller på trender i tilbehøret, det kan du også ha glede av etter graviditeten. Et skjerf i ruter, en veske i leopardmønster eller rød neglelakk løfter umiddelbart stilen, råder Pedersen.

REDNINGEN: Silje Pedersen sverger til basisplagg og spriter heller opp antrekket med tilbehør som skjerf, vesker eller neglelakk. - Disse svarte buksene fra Mardou &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp; Dean er såpass lave i livet at de er komfortable. Gikk opp tre størrelser for at de skulle passe, forteller Motesilje. Foto: Privat
REDNINGEN: Silje Pedersen sverger til basisplagg og spriter heller opp antrekket med tilbehør som skjerf, vesker eller neglelakk. - Disse svarte buksene fra Mardou &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp; Dean er såpass lave i livet at de er komfortable. Gikk opp tre størrelser for at de skulle passe, forteller Motesilje. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Festfin med stor mage: Stylingtips

Sverger til strikketrikset

Hittil har lange t-skjorter og singletter vært redningen for moteekspertens gravide mage.  Jeans bruker hun fortsatt, men ikke gravidjeansene.

– Hvem vil ha et stort magebånd over hele magen? Da bruker jeg heller strikketrikset, lange t-skjorter og gensere. Jeg må sikkert ty til tights eller sånne jeans helt på slutten av svangerskapet, men unngår det så lenge jeg kan, innrømmer hun.

VÆR LITT VÅGAL: Oversized-stilen funker selv om du er gravid. Kombiner den med et par smale jeans og stilig tilbehør, og du er good to go! Foto: Privat
VÆR LITT VÅGAL: Oversized-stilen funker selv om du er gravid. Kombiner den med et par smale jeans og stilig tilbehør, og du er good to go! Foto: Privat Vis mer

Strikketrikset går ut på å feste hårstrikk i knappehullet og rundt knappen på olabukser. På denne måten kan du bruke favorittbuksene dine mye lengre.

– I tillegg har jeg kjøpt et par forskjellige jeans fra Never Denim med lavt liv som fungerer kjempefint, sier Motesilje.

LES OGSÅ: Festkjolene som passer magen!

Slik kan du skjule magen

– Det er ikke alle som vil vise at de er gravide, spesielt tidlig i svangerskapet. Hvordan kan man skjule magen på best mulig måte?

– Siden jeg hadde mistet et par ganger før, ville jeg ikke at noen skulle vite at jeg var gravid før vi var over i andre trimester. I begynnelsen var jeg så kvalm og oppblåst, så under moteukene i Stockholm og London valgte jeg både store gensere og jakker for å skjule i kombinasjon med skinny jeans. Trenchocats og høye hæler dro fokuset vekk fra den voksende magen, forteller Pedersen.

DETTE SKJULER MAGEN: I starten av graviditeten ønsket ikke Silje å fremhve magen. Da komibinerte hun store jakker og gensere sammen med skinny jeans. Burberry-trenchcoaten bruker hun fortsatt mye. Foto: Collage: Sara Johannesen, Alex Haddow/Cosmopolitan, privat
DETTE SKJULER MAGEN: I starten av graviditeten ønsket ikke Silje å fremhve magen. Da komibinerte hun store jakker og gensere sammen med skinny jeans. Burberry-trenchcoaten bruker hun fortsatt mye. Foto: Collage: Sara Johannesen, Alex Haddow/Cosmopolitan, privat Vis mer

...og slik fremhever du magen!

Lyse farger fremhever magen, mens mørke farger skjuler. Men nå som alle vet at Silje er gravid, synes hun det er veldig gøy å fremheve magen.

– Jeg synes det er utrolig fint å vise frem magen i ettersittende kjoler, topper og skjørt. Det er også lekkert til julebordsesongen, påpeker hun.

Litt endringer er det likevel. Strømpebuksene er byttet ut med gravidstrømper og de høye hælene er lagt på hylla til fordel for kule og komfortable sneakers.

– Jeg bruker sneakers konsekvent til både bukser, kjoler og skjørt. Husk at det er ikke så mye som skal til og at et par plagg eller litt nytt tilbehør umiddelbart vil løfte humøret!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer