Trene mage når man er gravid

Jovisst kan du trene magemusklene når man er gravid! Men øvelsene må tilpasses din gravide mage. Foto: Shutterstock
Jovisst kan du trene magemusklene når man er gravid! Men øvelsene må tilpasses din gravide mage. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det farlig å trene magemuskler når man er gravid? Det er ikke så rart om du lurer på dette, din mage vokser kraftig og musklene føles ikke som før. Blir barnet klemt? Kan man skade livmoren? Slapp av! Du kan trene dine magemuskler, men du må nok velge litt andre øvelser når magen strutter enn da den var ikke-gravid. 

Her er noen myter, som ikke medfører riktighet:

  • For stramme magemuskler hemmer fødsel
  • Godt trente magemuskler gir fosteret liten plass
  • Trening skaper et mellomrom mellom musklene i magen, der innvoller kan tyte ut (!!)

Velg riktig øvelse

Godt trente magemuskler er flott for fødselarbeid, særlig for pressrier. Veltrente muskler er smidige og tilpasningsdyktige og gir rom for en voksende livmor. Din voksende mage medfører at du på et eller annet tidspunkt bør gå bort fra de tradisjonelle sit-upsene fra liggende stilling på gulvet.

Fra rundt midtveis i graviditeten kan mange gravide bli uvel av å ligge på ryggen. En vene under livmoren din kan bli delvis avklemt når du ligger på ryggen, derfor blir du svimmel og uvel. Du vil da automatisk unngå denne stillingen. Les mer om dette her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer