– Trenger virkelig barn matpakker utformet som kunstverk?

Hverdagsmatpakka er mer enn god nok, ifølge ernæringsfysiolog.

FORSVARER HVERDAGSMATPAKKEN: To skiver brød med gulost er mer enn godt nok. Mammablogger Marte mener trenden med jålete matpakker har tatt helt av. Foto: Privat
FORSVARER HVERDAGSMATPAKKEN: To skiver brød med gulost er mer enn godt nok. Mammablogger Marte mener trenden med jålete matpakker har tatt helt av. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Trenger virkelig barna matpakker formet som kunstverk for å få i seg nistematen, spør blogger Marte Frimand-Anda. 

Marte har lite til overs for de siste årenes matpakketrend, hvor foreldre forsøker å få barna til å spise sunt ved å kutte og dandere maten i matboksen.

Trenden er blitt spesielt stor på Instagram, hvor man kan se fotografier av stjernebrødskiver, vannmeloner skåret ut som traktorer og gulrøtter formet som tusenbein. 

Skaper unødvendig press

Marte mener det hele har skapt et unødvendig press på foreldre og tror mange kappes i å lage den fineste og flotteste matpakken til barna sine. 

– Vel og bra det, hvis man syns sånn er gøy å holde på med. Men når jeg hører om mødre som føler de må lage kunstmatpakker for ikke å bli stemplet som en dårlig mor, eller for at barna ikke skal bli utenfor, da syns jeg det er trist, sier hun. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer