Trillinger:

Trillingen som fikk trillinger

To ganger trodde Petra og Mads at de endelig skulle få barn. To ganger gikk det galt. Da de nesten hadde gitt opp håpet, fikk de tredobbelt gevinst!

TRILLINGER: Petra og Mads hadde nesten gitt opp håpet om å bli foreldre. Så fikk de høre tre bankende hjerter på ultralyden. FOTO: Niels Hougaard
TRILLINGER: Petra og Mads hadde nesten gitt opp håpet om å bli foreldre. Så fikk de høre tre bankende hjerter på ultralyden. FOTO: Niels Hougaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske Petra Bohm (29) står med en positiv graviditetstest i hånden. Noe føles annerledes enn ved de to tidligere graviditetene - hun er voldsomt kvalm. På ultralyden noen uker senere er det egentlig ingenting å frykte, men alt går ikke som ventet.

For det er ikke bare ett, men hele tre bankende hjerter i Petras mage! Den erfarne gynekologen, en eldre herre på rundt 70, blir mer og mer oppskjørtet for hver gang han oppdager et nytt lite knøtt der inne, mens Petra og Mads får latterkrampe. De er i sjokk over den gledelige nyheten.

Ta bort ett av dem?

De kommer raskt inn i en samtale om fosterreduksjon, og får vite at det er 20 prosents risiko for å miste alle tre barna hvis de vil ta bort ett eller to av fostrene. Men Petra og Mads er aldri i tvil om at de vil ha alle tre. (Psst: - Legen spurte om vi ønsket å redusere antall fostre)

- Det var ikke et vanskelig valg, siden jeg selv er trilling. Jeg følte ikke jeg kunne velge bort noen av dem, sier Petra.

Da realiteten sank inn, gikk de i gang med forberedelsene. Det første de gjorde var å lete etter et hus. De bodde i en toromsleilighet som definitivt ikke ville ha plass til tre av alt til babyene som skulle komme. De kjøpte et hus som lå fritt til og hadde plass til den store familien. Så mens Petra måtte tilbringe mye tid til sengs og på legeundersøkelser, hadde Mads det travelt med å bære flyttekasser og henge opp lamper, så alt skulle være klart til fødselen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer